Reglden sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Reglden sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?
  2. Hasta hasta oruç tutulur mu?
  3. Midesinde ülser olan oruç tutabilir mi?
  4. Hangi hastalıktan dolayı oruç tutulmaz?
  5. Mide ağrısı olan oruç tutabilir mi?
  6. Reflü olan oruç tutar mı?

Reglden sonra gelen kahverengi akıntı orucu bozar mı?

Kadının adetinin bitmesi için 10 günlük süre içinde akıntının bembeyaz olması gerekir. Pembe, kahverengi lekeler adetten sayılır ve oruç tutulmaz.

Hasta hasta oruç tutulur mu?

Hasta, yaşlı, zor işlerde çalışan… Din İşleri Yüksek Kuruluna göre, bu kişiler oruç tutmayabilir. ... Kişinin hastalığı geçici ise tutmadığı oruçlarını iyileşince kaza eder. Hastalığı kalıcı ise tutamadığı oruçlar için fidye verir.

Midesinde ülser olan oruç tutabilir mi?

Ülser iyileşmişse oruç tutabilir. Ancak bu hastaların günde bir tane mide koruyucu ilaç almaları gerekmektedir. Çünkü ülser yeniden ortaya çıkabilir. Sahurda yemekten önce alınan koruyucu hap, oruç esnasında mide şikayetlerinin ortaya çıkmasını engeller.

Hangi hastalıktan dolayı oruç tutulmaz?

Hangi hastalıklarda oruç tutulmaz? - Beden Sağlığı...Murat Saruç, Ramazan ayında hekimlerin önerilerine uyulmazsa oruca geçit vermeyen ve hekime sorulmadan oruç tutulmaması gereken başlıca hastalıkları şöyle sıralıyor:

  • Reflü,
  • Ülser,
  • Karaciğer,
  • Karın ağrısı,
  • Kabızlık,
  • Safra kesesi,
  • Pankreas.

Mide ağrısı olan oruç tutabilir mi?

Daha önce ülser tanısı ile tedavi edilmiş ve kontrollerinde iyileştiği saptanmış kişilerin oruç tutmasında bir sakınca yoktur. Yanma, kazıntı, ekşime gibi yakınmaları olan gastritli hastaların şikayetleri artacaktır. Mide asidi artırıcı gıdalardan uzak durmaları ve gerekli medikal tedavileri almaları gerekmektedir.

Reflü olan oruç tutar mı?

Vedat Göral, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Reflü oruç tutmaya engel olmayan bir hastalıktır. Oruç tutmak reflü hastalığına zarar vermez ama Ramazan ayında reflü hastası olanların yanlış beslenmesi sonrası bir takım şikayetler oluşabiliyor. Reflü hastaları mutlaka sahur ve iftarda ilaçlarını almalı.