Ayıp ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ayıp ne anlama gelir?
  2. Ayıp neden yatakta olur?
  3. Ayıp ne demek TDK?
  4. Ayıba karşı tekeffül ne demek?
  5. Ayıplı malın iade süresi ne kadar?
  6. Mağazadan alınan ürün iadesi kaç gündür?
  7. Tüketici hakları kanunu nedir?

Ayıp ne anlama gelir?

Kanun ışığında, ayıbı; satılanın, hasarın alıcıya geçtiği anda alıcıya bildirdikleri nitelikleri taşımaması veya satılandan beklenen yararları azaltan ya da kaldıran eksiklikler bulunması olarak tanımlayabiliriz.

Ayıp neden yatakta olur?

sevişmenin ayıp sayılması sebebiyle söylenmiş ve soylenmekte olan deyiş . bu sözün çıkış yeri* sözü birbirine sarf eden kişilerin evli olmaması ve evlilik dışı ilişkinin ülkemizde ayıp olarak karşılanmasıdır.

Ayıp ne demek TDK?

ayıp. a. 1. Toplumun ahlak kurallarına aykırı olan, utanılacak durum veya davranış: “Bu ayıbı işleyenlerle birlik olmayı bir türlü kibrime yediremiyorum.” -Y. K.

Ayıba karşı tekeffül ne demek?

Satım sözleşmesinde, satıcının alıcıya karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu bir takım borçları vardır. Bu borçlardan bir tanesi de ayıba karşı tekeffül (ayıbı üstlenme) borcudur. Genel olarak, ayıba karşı tekeffül borcu Borçlar Kanunu'nun 194. ve devamı maddelerinde düzenlenmiştir.

Ayıplı malın iade süresi ne kadar?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince, alıcıların teslimat tarihinde itibaren 14 gün içinde cayma haklarını kullanarak herhangi bir sebep göstermeden ve “kargo ücreti ödemeden” ürünleri iade etme hakları vardır.

Mağazadan alınan ürün iadesi kaç gündür?

Mağazadan satın almış olduğunuz ürünü şartlar sağlandığı takdirde iade edebilirsiniz. Bazı mağazalar 15 (On beş) gün içerisinde satın alınmış ürünü koşulsuz olarak aynen iade alırken bazı mağazalar 7 yedi gün içinde bazıları ise aynı gün koşulsuz olarak ürün iadesi yapmaktadır.

Tüketici hakları kanunu nedir?

Bu Kanunun amacı; kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı, tüketiciyi aydınlatıcı ve bilinçlendirici önlemleri almak, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek ve bu konulardaki ...