Üzerlik tohumu adet söktürür mü?

İçindekiler:

  1. Üzerlik tohumu adet söktürür mü?
  2. Üzerlik otu yağı nasıl kullanılır?
  3. Adaçayı nazara iyi gelir mi?
  4. Üzerlik otu hangi mevsimde olur?
  5. Üzerlik tohumu yağı ne işe yarar?

Üzerlik tohumu adet söktürür mü?

Burun tıkanıklıklarında üzerlik tohumu yakılır ve dumanı çekilirse üst solunum yolları açılır. Bağırsaklarda ortaya çıkan kurtların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Alerjik reaksiyonlara karşı vücudu korur. Adet kanamalarını söktürür.

Üzerlik otu yağı nasıl kullanılır?

Üzerlik yağı başa, eklemlere, ayak altına, kulak arkasına sürülür. Üzerlik tütsüsü yapılır. ~ Nazar için bir çay bardağı ılık suya 5 damla üzerlik yağı damlatılarak içilir. ~ Hiperaktivite tedavisinde haftada 1-2 defa tütsü yapılır.

Adaçayı nazara iyi gelir mi?

Pencerelerden birini açık bırakırsanız adaçayının dumanı evinizin negatif havasıyla beraber dışarıdaki temiz hava, yani temiz enerji ile yer değiştirecektir. Yine inanışa göre adaçayı yakmak nazar ve kötü düşünceyi de uzak tutar.

Üzerlik otu hangi mevsimde olur?

Üzerlik Otu Hakkında Kısaca Üzerlik otu 50 cm kadar yükseklikte, Mayıs ve Ağustos aylarında beyaz renkte çiçekler açan bir çalı türüdür. Üzerlik otu genelde taşlık ve kumluk yerlerde yetişir. Üzerlik otu bütün Orta ve Doğu Anadolu'da bulunan bir ottur.

Üzerlik tohumu yağı ne işe yarar?

Üzerlik yağı vücuda hararet vericidir, dimağ çevresindeki tabakaların tıkanıklığını açar, burundan damlatıldığı zaman ağrı ve sızıyı giderir. Üzerlik cilde sürülüp ovuşturulduğu zaman; felç, yüz felci ve sara hastalıklarına karşı faydalıdır.