Tırnakta beyazlık hangi vitamin eksikliği?

İçindekiler:

  1. Tırnakta beyazlık hangi vitamin eksikliği?
  2. Tırnak soyulmasının nedenleri nelerdir?
  3. Tırnak soyulması için ne yapmalı?
  4. Kırık tırnak nasıl onarılır?
  5. Tırnak törpüsü nasıl kullanılır?

Tırnakta beyazlık hangi vitamin eksikliği?

Beyaz leke, tırnağınızı diğer elinizle sıktığınızda kayboluyorsa protein eksikliğidir. Protein alınca hemen geçer. Mineral veya vitamin eksikliğinde tırnaklarda beyaz noktalar oluşabilir. Tırnaklardaki beyaz noktaların çıkmasının en büyük etkeni çinko ve kalsiyum eksikliğidir.

Tırnak soyulmasının nedenleri nelerdir?

Tırnaklarımız, tıpkı saçlarımız gibi keratin adı verilen lifli proteinden meydana gelir. Keratin, tırnaklarımızı dış faktörlerden korur, tırnaklarımızın çabuk kırılmasını önler. Tırnak soyulmasının nedenlerine baktığımızda karşımıza en çok demir eksikliği ve kalsiyum eksikliği çıkıyor.

Tırnak soyulması için ne yapmalı?

KIRILAN VE SOYULAN TIRNAKLARI TEDAVİ ETMENİN EN İYİ YOLU -Demir açısından zengin yiyecekler tüketmek ya da demir takviyesi almak. -Tırnaklarınızın hijyenine özen göstermek ve nemli tutmak. -Fazla uzatmadan düzenli olarak tırnakları kısaltmak.

Kırık tırnak nasıl onarılır?

Öncelikle tırnağın kırılan yerini orta sertlikteki bir törpü ile törpüleyin. Tırnak yapıştırıcısını kırılan bölgeye uygulayın. Üzerine minik bir parça beyaz kumaş yapıştırın. Kumaşın üzerine biraz daha yapıştırıcı dökün.

Tırnak törpüsü nasıl kullanılır?

Şekil verdiğiniz tırnaklarınızda önemli olan noktalardan birisi tırnakların yan kısımlarını sivri bırakmamaktır. Eğer yan kısımları sivri bırakırsanız tırnaklarınız batabilir. Oval şekilde tırnaklara sahip olmak için törpüleme işleminde yan bölgelere yumuşak ve yavaşça uzun süre törpü uygulanır.