Çiğit nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Çiğit nedir TDK?
  2. Pamuk küspesi neye yarar?
  3. Pamuk küspesi ne işe yarar?
  4. Soya küspesi ne işe yarar?
  5. Pamuk küspesi kaç protein?
  6. Kuru küspe nedir?
  7. Silaj nedir nasıl yapılır?
  8. Hayvan yeminde neler var?
  9. Bir çuval besi yemi ne kadar?

Çiğit nedir TDK?

1. Çocuğu olacak kadınların bacaklarında çıkan sivilceler. 2. Çocuğu olacak kadınların yüzünde meydana gelen lekeler.

Pamuk küspesi neye yarar?

Pamuk tohumu küspesi her çeşit büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi olarak kullanılır.İçerisindeki yüksek protein, yağ ve tabii vitaminler (A, D, E) et ve süt verimini yükseltir, ayrıca sütün kalitesini arttırır.

Pamuk küspesi ne işe yarar?

Pamuk küspesi nedir nasıl kullanılır ? (vitamin ve besin değeri kaybolmadan) bünyesinde zararlı virüs, bakteri, mikrop, mantar ve zehirli toksik maddeler barındırmaz. Hazmı son derece kolaydır. Pamuk Küspesi, inek ve çiftlik hayvanları beslenmesinde kullanılmak üzere yem hammaddesi olarak Kullanılmaktadır.

Soya küspesi ne işe yarar?

Dünyada, soya küspesi büyükbaş ve küçük hayvanların beslenmesi ile kanatlı endüstrisiyle pet hayvanlarının beslenmesinde önemli bir protein kaynağıdır. Soya küspesi, taneden yağın çeşitli işlemlerle çıkarılması sonrasında kalan kısmın öğütülmesiyle elde edilir.

Pamuk küspesi kaç protein?

Hazmı kolaydır. Süt kalitesini arttırır. İçeriğinde %26-28 protein, %23 seluloz, %7 yağ bulunmaktadır. İçeriğinde kimyasal katkı maddesi olmaması sebebiyle diğer yemlerle birlikte kullanılabilinir.

Kuru küspe nedir?

Şeker üretiminde yan ürün olarak fabrikamızda elde edilen melas, sıkılmış küspeye % 20 oranında karıştırılır. Küspe kurutma tesisinde trommellerde (döner fırınlar) kurutulduktan sonra elde edilen küspeye melaslı kuru küspe adı verilir.

Silaj nedir nasıl yapılır?

Yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşitilerek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da bilinir.

Hayvan yeminde neler var?

Hayvan yemi üretiminde kullanılan maddeler:

  • Nişasta Sanayi yan ürünleri; Mısır Küspesi, Mısır Glüteni, Messarasyon suyu.
  • Değirmencilik yan ürünleri; Kepek, Razmol, Bonkalite, Buğday elekaltı
  • Şeker sanayi yan ürünleri; Melas, Pancar posası peleti.
  • Yağ Sanayi yan ürünleri; Yağ, melas, küspe.

Bir çuval besi yemi ne kadar?

Verilen yem fiyatı fabrika çıkışı bayi karları eklenmemiş fiyatlardır. Örneğin Aralık ayı için belirtilen 1390 tl/ton besi yemi fiyatı için çuval fiyatı (50 kg) 69,5 TL olmaktadır.