Senet resmi evrak mıdır?

İçindekiler:

  1. Senet resmi evrak mıdır?
  2. TCK 204 1 53 maddesi nedir?
  3. Özel Belgede Sahtecilik suçu suçun kanuni tanımında fiilin tanımlamasına göre nasıl bir suçtur?
  4. Özel Belgede Sahtecilik suçu memurluğa engel mi?
  5. Reçete resmi belge midir?
  6. Maaş bordrosunda neler bulunur?
  7. Maaş bordrosu ne zaman imzalanır?
  8. Kıdem göstergesi nedir?
  9. Taban aylık göstergesi ne demek?

Senet resmi evrak mıdır?

Bono, çek, poliçe gibi kambiyo senetleri, vasiyetname, tahvil vs. gibi belgeler özel belge niteliğinde olmasına rağmen kanunun özel hükmü gereği (TCK md. 210) resmi belge olarak kabul edilmektedir.

TCK 204 1 53 maddesi nedir?

(1) Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Özel Belgede Sahtecilik suçu suçun kanuni tanımında fiilin tanımlamasına göre nasıl bir suçtur?

Özel Belgede Sahtecilik suçu 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 207. maddesinde düzenlenmiştir. Özel Belgede Sahtecilik suçu TCK'da şu şekilde tanımlanmıştır: ... Suçun kanun maddesine bakıldığında birinci fıkrada “özel belgede sahtecilik” ikinci fıkrada “sahte özel belgeyi bilerek kullanmak” suç olarak tanımlanmıştır.

Özel Belgede Sahtecilik suçu memurluğa engel mi?

Merhaba, Özel Belgede Sahtecilik suçundan alınan HAGB'nin memuriyete engel olmayacağı, ancak memur hakkında disiplin cezası verilebileceği yönünde kararlar vardır. Fakat sizin durumunuz henüz memuriyete alınmadığınız için farklıdır.

Reçete resmi belge midir?

Herhangi bir kamu hastanesinde görev yapan hekimin hazırladığı reçete ise resmi bir belge olacağından, üzerinde tahribat yapılması yahut kamu görevlisi niteliğindeki hekimin adı kullanılarak reçete tanzim edilmesi durumunda ceza hukuku bakımından resmi evrakta sahtecilikten bahsedilmektedir.

Maaş bordrosunda neler bulunur?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre maaş bordrosunda yer alması gerekenler;

  • İşyerinin sicil numarası
  • Bordronun ait olduğu ay ve dönem.
  • Sigortalının adı ve soyadı
  • Sigortalıya ait sosyal güvenlik sicil numarası
  • Ücret ödenen toplam gün sayısı
  • Sigortalının ücreti.
  • Ödenen ücret tutarı

Maaş bordrosu ne zaman imzalanır?

Bordronun hangi aya ait olduğu baş tarafından gösterilir. Bir aya ait bordro ertesi ayın yirminci gününe kadar hazırlanıp tarihlenerek, müessese sahibi veya müdürü ile bordroyu tanzim eden memur tarafından imzalanır.

Kıdem göstergesi nedir?

Her bir hizmet yılı için 20 gösterge rakamı karşılığı kıdem aylığı ödenir. Ancak 25 ve daha fazla hizmet yılını dolduranlar için gösterge rakamı 500 olarak uygulanır. Hizmet yılları itibariyle ödenecek kıdem aylığının tespitinde kazanılmış hak aylığının hesabında değerlendirilen süreler esas alınır.

Taban aylık göstergesi ne demek?

Unvanlar ve dereceler itibariyle belirlenen maaş ek göstergesi ile maaş katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardır. Her memur için taban aylık göstergesi 1000'dir.