Apikal yüzey ne demek?

İçindekiler:

  1. Apikal yüzey ne demek?
  2. Kinosilyum nedir ne demek?
  3. Fascia Adherens ne demek?
  4. Kalp kasının kasılmasına ne denir?
  5. Dil kası yorulur mu?
  6. Hangi kas çabuk yorulur?
  7. Düz kaslar nedir?

Apikal yüzey ne demek?

Apikal yüzey; Veteriner alanında kullanılan bir terimdir. Veterinerlikte sözlük anlamı: Epiteliyal bir hücrenin serbest veya bağlanmamış yüzeyi.

Kinosilyum nedir ne demek?

kinosilyum ne demek? 9 mikrotubuliden oluşan tüysü uzantı. Kinocilium.

Fascia Adherens ne demek?

Geçirmeli elektron mikroskop ile incelendiğinde; • Fascia adherens; terminal sarkomerdeki aktin filamanlarının plazma membranına tutunduğu yerdir, zonula adherens ile işlevsel olarak benzerdir, transvers parçada bulunur, histolojik kesitlerde görünen parçadır.

Kalp kasının kasılmasına ne denir?

Kalp kasının kasılmasına sistol, gevşemesine ise diastol denir.

Dil kası yorulur mu?

Dil, diğer kasların aksine asla yorulmaz. Tıpkı ayağımızda ya da kolumuzda bulunan kaslar gibi dilimiz de kas yapısından oluşur. Peki, kolumuz bir süre sonra yorulabilirken dilimizin asla yorulmadığını fark ettiniz mi? Sanki bir ahtapot gibi pek çok yöne hareket ettirebildiğimiz dilimiz 8 kastan oluşur.

Hangi kas çabuk yorulur?

İskelet kasları hızlı kasılırlar ve çabuk yorulurlar. İskelet kaslarının kırmızı renkte görülmelerinin nedeni demir içeren bir protein olan miyoglobin içermeleridir. Düz kaslarda miyoglobin olmadığından beyaz renkte görülürler. İskelet kaslaraı somatik sinirler tarafından uyarılırlar.

Düz kaslar nedir?

Düz kas, istem dışı olarak çalışan ve çizgili olmayan kas türüdür. Kasılmaları otonom sinir sisteminin nörotransmitter aracılığıyla uyarması, hormon veya ilaç etkisi doğrultusunda olabilir veya interstisyel Cajal hücrelerinde olduğu gibi kendiliğinden de gerçekleşebilir.