Gri literatür nedir?

İçindekiler:

  1. Gri literatür nedir?
  2. Sistematik derleme ve meta analiz nedir?
  3. Sistematik yöntem nedir?
  4. Derleme makale hangi bölümlerden oluşur?
  5. Yayınlanmamış bilimsel makale nedir?

Gri literatür nedir?

Gri literatür terimi, ticari amaçlı basım şirketleri tarafından kontrol edilmeyen, kitap ya da dergilerde yayımlanmamış, basılı ya da elektronik formattaki akademik çalışmaların oluşturduğu literatür olarak tanımlanır.

Sistematik derleme ve meta analiz nedir?

Sistematik derlemeler genellikle incelenen araştırmalardaki verileri bir araya getirmek için istatistiksel yöntemler ve yeni istatistiksel sonuçlara ulaşmak için toplanan verileri kullanıyor. Buna meta-analiz adı verilir. Meta analizleri, sistematik derlemelerin alt kümesi olarak düşünebiliriz.

Sistematik yöntem nedir?

Sistematik gözlem ise test ve anket gibi belli teknikler ve çizelgeler kullanılarak yapılan gözlemdir. Sistematik gözlem türünde nelerin gözleneceği, gözlemin yapılacağı yer, zaman, gözlem araçları gibi tüm koşullar önceden belirlenir.

Derleme makale hangi bölümlerden oluşur?

2)Makaleninbölümleri: Ayrıntıları aşağıda belirtilen; başlık sayfası, özet, giriş, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve kaynaklar bölümlerinden oluşur.

Yayınlanmamış bilimsel makale nedir?

Bilimsel makale, bilimsel yazım kuralları temel alınarak, özgün araştırma sonuçlarının açıklandığı, yazılmış ve basılmış bir rapordur. ... Bilimsel makale, her ne kadar kendi özellikleri ve ölçütleri doğrultusunda yazılırsa yazılsın doğru yerde yayınlanmadığı takdirde geçerli yayınlanmamış kabul edilir.