Pekmez toprağı ne kadar konur?

İçindekiler:

  1. Pekmez toprağı ne kadar konur?
  2. Evde doğal küllü sabun nasıl yapılır?
  3. Kül suyu neye iyi gelir?
  4. Kül ile çamaşır nasıl yıkanır?
  5. Eskiden çamaşır nasıl yıkanırdı?

Pekmez toprağı ne kadar konur?

Ph'ı ve bulanıklığın düzenlenmesi pekmez toprağı ile sağlanır. %80'in üzerinde kalsiyum karbonat içeren beyaz görünümlü pekmez toprağı 100 kg şıraya 1-1,5 kg katılır. 5-10 dakika kadar kaynatılır. Tortular dibe çöker ve asitlik giderilerek pH 6-6,5 arasında sabitlenir, bu şekilde ekşiliği azaltılır..

Evde doğal küllü sabun nasıl yapılır?

BİR-İKİ AY KURUTUN Küllü su karışımını hazırlayıp ısıttıktan sonra, başka bir kapta üç ölçü yağı, 40-50 dereceye ısıtın. Yağ ılındıktan sonra üzerine bir ölçü küllü suyu ilave edin ve karışımı kısık ateşin üzerine alarak tahta kaşıkla karıştırın ve bir tutam tuz atın. Tuz, sabunun sert olmasını sağlar.

Kül suyu neye iyi gelir?

Kül suyunun posasıyla derzleri temizleyebilirsiniz. ... Gümüşlerinizi parlatmak için kullanabilirsiniz. Bitkilerinizin büyümesinin hızlanması ve canlanması için kullanabilirsiniz.

Kül ile çamaşır nasıl yıkanır?

Daha önceden biriken meşe odununun küllerini suyla birlikte kaynatırsın. Sonra da külün dibe çökmesini beklersin. Kül dibe çöktüğünde su pırıl pırıl olur, kayganlaşır elinde. Kazandan kabakla aldığın sıcak suyla, küllü suyu karıştırıp çamaşırları yıkamaya başlarsın” dedi.

Eskiden çamaşır nasıl yıkanırdı?

Eski zamanlarda bu eylem nehir ve dere kıyıları gibi suyun bolca olduğu mekânlarda kol gücüyle yapılıyordu. Evde hazırlanan, kül ve yağın kaynatılmasıyla elde edilen sabunlarla yıkanan çamaşırlar taşta dövülüp çitilenerek temizlenirdi.