Psikososyal Rehabilitasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Psikososyal Rehabilitasyon ne demek?
  2. Sosyal rehabilitasyonun temel amaci nedir?
  3. Psikososyal yaklaşımın pratik amacı nedir?
  4. Psikolojik Rehabilitasyon Nedir?
  5. Psikososyal Destek ekibi kimlerden oluşur?
  6. Psikolojik müdahale nedir?
  7. Psikolojik yardım almak neden önemlidir?

Psikososyal Rehabilitasyon ne demek?

Psikososyal Rehabilitasyon (PSR), bir engellilik, fiziksel rahatsızlık ya da ruhsal rahatsızlık nedeniyle ruhsal sıkıntı yaşayan kişilerin, yaşadıkları güçlüklerle daha sağlıklı baş etmelerini, yaşam kalitelerinin artırılmasını ve toplum içerisinde bağımsız yaşam becerilerini sürdürebilmelerini hedefler.

Sosyal rehabilitasyonun temel amaci nedir?

Geçirdiğimiz iş kazası veya normal kaza sonrası hayata normal olarak dönmemizi veya bize işe uyum sağlamayı öğretmek Sosyal rehabilitasyonun görevidir.

Psikososyal yaklaşımın pratik amacı nedir?

Psiko-sosyal yaklaşımın pratik amacı, bireyin, ailenin içinde bulunduğu durumu, koşulları değiştirme sorumluluğunu duyması ve sosyal işlevselliğini gerçekleştirmesidir.

Psikolojik Rehabilitasyon Nedir?

Psikiyatrik Rehabilitasyon, ruhsal hastalık nedeniyle bireyde oluşan izolasyon, içe kapanıklık, duygusal yoksunluk, konuşma ve kendini ifade etmedeki yetersizlik, sosyal fonksiyonlarının kaybı, kişinin yeteneklerinin, yeterliliklerinin ve fonksiyonel davranışlarının geliştirilmesini temel alarak azaltmayı amaçlar.

Psikososyal Destek ekibi kimlerden oluşur?

Okul Psikososyal Müdahale Ekibi oluşturulması

  • Müdür ya da müdür yardımcısı
  • Rehber Öğretmen.
  • Her sınıf düzeyinde Sınıf Rehber Öğretmeni yada Öğretmen Temsilcisi.
  • Veli Temsilcisi.
  • Öğrenci Temsilcisi.

Psikolojik müdahale nedir?

Psikolojik ilk yardım afet, kaza, terör saldırısı veya bireysel/toplumsal düzeyde olumsuz etkilere neden olan herhangi bir olay sırasında ya da sonrasında gerçekleştirilen bir çeşit erken dönem psikososyal müdahale yaklaşımıdır (Brymer ve ark. 2006).

Psikolojik yardım almak neden önemlidir?

Psikolojik Danışmanlar karar verme sürecinde danışanlarının göremediklerini görür ve gösterir ve daha doğru ifadeyle görmelerini sağlar. Çünkü hedef burada bireye kalıcı çözüm bulabilme yetisini kazandırmaktır.