Birim fiyat cetveli ne demek?

İçindekiler:

  1. Birim fiyat cetveli ne demek?
  2. Birim fiyat teklif mektubu nasıl hazırlanır?
  3. Ihalelerde virgülden sonra kaç rakam yazılır?
  4. Ihalede birim fiyat nedir?
  5. Keşif birim fiyat nedir?
  6. Revize fiyat ne demek?
  7. Poz numarası ne demek?
  8. Aylık Hakediş nedir?
  9. Hakediş raporu kim tarafından düzenlenir?
  10. Kesin hakediş ne demek?
  11. Hakedişe tabi ne demek?
  12. Metraj icmali ne demek?
  13. Ataşma ne demek?
  14. Yeşil defter ne demek?

Birim fiyat cetveli ne demek?

Birim Fiyat Teklif Cetveli Ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine dayalı olarak idarelerce hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile yüklenici tarafından bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamını ...

Birim fiyat teklif mektubu nasıl hazırlanır?

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU NEDİR? NASIL DOLDURULUR?

  1. Tüzel kişi şirketler uyruk ve t.c. no hanelerini doldurmazlar. ...
  2. "İhale komisyonu başkanlığına" ibaresinin önüne, idare şartnamenin 1.

    Ihalelerde virgülden sonra kaç rakam yazılır?

    Toplam teklif tutarı virgülden sonra en yakın iki ondalık basamaklı sayıya yuvarlanarak yazılmalıdır. Kısmi teklifin tek kalemden oluşması durumunda birim fiyatla miktarın çarpılması sonucu bulunan tutar, en fazla virgülden sonra 2 ondalık basamaklı olacak şekilde yazılır.

    Ihalede birim fiyat nedir?

    Teklif birim fiyat usulü sözleşmeler, ön veya kesin projelere ve bunlara ilişkin mahal listeleri ile birim fiyat tariflerine dayalı olarak; idarece hazırlanmış cetvelde yer alan her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için istekli tarafından teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel ...

    Keşif birim fiyat nedir?

    MCA MÜHENDİSLİK MİMARLIK MÜŞAVİRLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ İnşaat sektöründe kullanılan bir terim olan keşif, daha önceden metrajları yapılmış (Poz No.) imalat kalemlerine ait miktarların güncel birim fiyatları ile çarpımı sonucu bulunan tutarların toplamıdır.

    Revize fiyat ne demek?

    Revize Birim Fiyat; birim fiyatlı yapım işlerinde, teklif mektubu eki cetvelde yer alan veya yeni birim fiyat belirlenmek suretiyle eklenen iş kalemlerinin miktarları arttıkça, şartları taşıması halinde, ortaya çıkan yeni fiyatlardır.

    Poz numarası ne demek?

    Pozu kısaca “iş kalemi” olarak düşünebilirsiniz. Poz, özellikle inşaat ihalelerindeki; Teknik şartnamelerde, yaklaşık maliyetlerde, teklif cetvellerinde ve hakedişlerde kullanılan bir terim olsa da Mal ve Hizmet alımı işlerinde de yer yer kullanılır. Poz terimi; Rayiçler, Analizler ve Fiyatlar'ın tamamını kapsar.

    Aylık Hakediş nedir?

    Hakedişler; İş yeri teslim tarihinden itibaren (sözleşmede aksi belirtilmediyse) aylık olarak düzenlenir. ... Yapılan işler listesinde yeşil defterden gelen miktarlar ile sözleşme birim fiyatları çarpılarak yapılan iş tutarı elde edilir. Fiyat farkı verileceği belirtilen işlerde fiyat farkı hesabı yapılır.

    Hakediş raporu kim tarafından düzenlenir?

    Yüklenici veya vekili, bildirilen günde, hakedişe esas hesaplamaların yapılmasında hazır bulunmazsa kontrol teşkilatı hesaplamaları tek başına yaparak hakediş raporunu düzenler ve yüklenicinin bu husustaki itirazları kabul edilmez.

    Kesin hakediş ne demek?

    Kesin hakediş, işin geçici kabul süresi bitmesinin ardından gerçekleşen hakediş türüne verilen isimdir. Kesin hakediş ile işveren firma yüklenici firmaya tüm ödemelerini gerçekleştirmiş ve firmalar arasında herhangi bir iş ya da ödeme durumu kalmamış olması gerekmektedir.

    Hakedişe tabi ne demek?

    Yüklenicinin yaptığı imalatlar karşılığı olarak hak ettiği paradır hakediş.Bir yüklenici yapacağı inşaatı belirli bir fiyat üzerinden gerçekleştirmektedir. İnşaat işleri uzun süre ve fazla para gerektirir. ... Yüklenicinin, yapmış olduğu işler karşılığı olarak aldığı paraya “hakediş” veya “istihkak” denir.

    Metraj icmali ne demek?

    Hakedişin Bölümleri. Metraj: Gerçekleştirilen ihale kapsamında işin yapılan bölümleri, iş kalemlerine ayrılmış olarak miktar hesaplamaları yapılır. Bu hesaplamaların yapıldığı cetvele, metraj denir. ... İcmal: Her iş grubuna ait toplam tutarları gösteren ve özet anlamına gelen hakediş bölümüne ise icmal denir.

    Ataşma ne demek?

    Özellikle paletli malzemelerin taşınma operasyonlarını kolaylaştırarak daha hızlı ve güvenli hale gelmesine olanak sağlayan forkliftler, ilave ekipmanlar aracılığı ile paletli olmayan farklı malzemelerin taşınmasına da olanak sağlar. Forkliftlere ilave edilen bu ekipmanlara ataşman denir.

    Yeşil defter ne demek?

    İnşaat sektörü terimlerinden Yeşil defter hakkında aşağıda sözlük anlamı ve kısaca açıklası yapılmıştır. Yeşil defter Bir iş başladığında, yapılan işlerin miktarları bir defterde tutulur. Her hakediş döeminde hazırlanan metrajlar bu deftere eklenir. Hakedişe girecek olan imalat miktarlarının verildiği bölümdür.