Mostura sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mostura sözlük anlamı nedir?
  2. Mostra olmak ne demek?
  3. Ayakkabıyı oluşturan temel parçalar nelerdir?
  4. Tekstil Malzeme ne demek?
  5. Tekstil Teknolojisi bölümü mezunu ne iş yapar?
  6. Dekoratif Ev Tekstili nedir?
  7. Pike takımı ne zaman kullanılır?
  8. Pike kumaş nasıl olur?
  9. Pamuklu tişört Terletir mi?

Mostura sözlük anlamı nedir?

Örnek, göstermelik, model: "… lekeci dükkânları mosturaları gibi…" -Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 33.

Mostra olmak ne demek?

Mostra olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Kendini gülünç bir duruma sokmak.

Ayakkabıyı oluşturan temel parçalar nelerdir?

Genellikle üç parçadan oluşur. Bu parçalar yüz astarı, gamba astarı ve çoraplıktır. Çoraplık her modelde olmayabilir. Parçalar modele uygun olarak yapılır.

Tekstil Malzeme ne demek?

Tekstil veya dokumacılık, hayvansal, bitkisel veya kimyasal lifli kullanım ürünleridir. ... Bu sözcük Latince texere, text- "dokumak, örmek" fiilinden türetilmiştir Aslında batı dillerinden gelen tekstil kelimesi, sadece "kumaş" demek iken, Türkçede bu terim çok daha geniş anlamlara kavuşmuştur.

Tekstil Teknolojisi bölümü mezunu ne iş yapar?

Tekstil teknikeri; tekstil sektöründe üretimin planlamasını, takibini, kontrolünü, numune tasarımını, kalite kontrolünü, model tasarımını, makine bakımını, ayarlanmasını ve onarımını gerçekleştiren kişidir. Tekstil sektöründe bölüm fark etmeksizin görev yapılabilir.

Dekoratif Ev Tekstili nedir?

Tanımı: Dekoratif ev tekstili üreticisinin yaptığı; evlerde kullanılan tekstil ve çeyiz ürünleri hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Pike takımı ne zaman kullanılır?

Pike takımı, yaz aylarında kullanılan ince örtüye denilmektedir. Yatağın üzerini örtmek amacıyla bir çarşaf, bir pike yatak örtüsü ve yastık kılıfından oluşmaktadır. Genellikle; pike takımları normal kumaş ve pamuktan oluşmaktadır. Ayrıca dantelli pike takımları görünüş bakımından cezbedicidir.

Pike kumaş nasıl olur?

Örtülük olarak balpeteği örgülerle dokunan gözenekli ve esnek pamuklu kumaşlar de pike olarak bilinirler. Pikeler, lacoste kilit ve iğne dizilişleriyle, özellikle tek plakalı örme makinelerinde ilmek ve askı hareketleri ile oluşturulan bal peteğine benzer özel yapıda askılı bir örme kumaş çeşididir.

Pamuklu tişört Terletir mi?

Pamuklu kumaşlar teri emer ve hapsederler. Pamuklu kumaşlar ıslandığında kurumaları polyester kumaşlara kıyasla daha uzun sürer. -30, -40 gibi hava koşullarında ıslak kumaş hızla soğuyacak, vücut ısımızı dramatik bir biçimde düşürerek hipotermi ve ardından ölümle sonuçlanan durumlar meydana getirecektir.