Haliç Üniversitesi rektörü kim?

İçindekiler:

  1. Haliç Üniversitesi rektörü kim?
  2. Rektörlük nedir ne demek?
  3. Rektör nedir nasıl olunur?
  4. Rektör Danışmanı ne demek?
  5. Üniversite rektörleri nasıl belirlenir?

Haliç Üniversitesi rektörü kim?

Haliç Üniversitesi
RektörProf. Dr. Zafer Utlu
Öğrenciler10000+ [1]
Lisans öğrencileri41 Lisans, 19 Önlisans (15 İngilizce Lisans)
Lisansüstü öğrencileri32 Bölüm

Rektörlük nedir ne demek?

Rektör, bir üniversitenin akademik ve idari olarak en üst düzey yetkilisidir. Latince kökenlidir ve Latince'de 'yöneten' anlamına gelir. Sözcük, Hristiyanlık dininde kilisedeki yöneticilerden türetilmiştir. Özellikle Anglikan ve Katolik kiliselerinin bazılarında rektörler vardır.

Rektör nedir nasıl olunur?

Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunulur. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır.

Rektör Danışmanı ne demek?

Rektörlük danışmanı; “üniversite ile diğer “ilgili kurumların ortak çalışması için projeler yapan”, üniversiteyi “dışarıda tanıtmak” için çaba sarf eden, “sanayi-üniversite” ilişkilerini yürüten, “büyük projelerde” koordinatör olarak görev yapan, ““festivaller düzenleyen”, kurumunun “festivallerin içinde yer alması” ...

Üniversite rektörleri nasıl belirlenir?

Rektör, seçimle üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından seçilecek adaylar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanır. Bu seçimde en yüksek oy alan altı kişinin ismi Yükseköğretim Genel Kuruluna iletilir ve kurul bu adaylar arasından seçeceği üç kişi Cumhurbaşkanına sunar.