Gevreklik ne demek?

İçindekiler:

  1. Gevreklik ne demek?
  2. Tokluk süneklik nedir?
  3. Dislokasyon hareketini zorlaştıran engeller nelerdir?
  4. Karışık dislokasyon nedir?
  5. Dislokasyon nedeniyle hangi tür deformasyon oluşur?
  6. Dislokasyon ne demek coğrafya?

Gevreklik ne demek?

Gevrek olma durumu. Bir maddenin kolay kırılabilir olma durumu. Düşük gerilim uygulanan bir metal ya da alaşımın, biçiminde önemli değişiklikler olmadan kırılma eğilimi göstermesi.

Tokluk süneklik nedir?

Tokluk: Malzemenin kopana dek absorbe ettiği toplam enerjiyi ifade eder.  -  eğrisinin altında kalan alana eşittir. Sünek malzemelerin tokluğu gevrek malzemelere göre daha yüksektir.

Dislokasyon hareketini zorlaştıran engeller nelerdir?

Dislokasyon hareketini zorlaştıran değişik engeller söz konusudur: Tane sınırlar dislokasyonu engeller. Tane sınırlar arttıkça (taneler küçüldükçe) dislokasyonların hareketi zorlaşır. Bu yüzden dislokasyonlar ince taneli malzemelerde kaba taneli malzemelere göre daha zor hareket ederler ve bu durum dayanımı arttırır.

Karışık dislokasyon nedir?

Dislokasyon ve diğer adıyla çizgisel kusur; malzeme biliminde, kristal yapıların atomsal dizilişlerinde bir çizgi boyunca görülen kusurlardır. ... Bu tür dislokasyonlara ise karışık dislokasyonlar adı verilmektedir.

Dislokasyon nedeniyle hangi tür deformasyon oluşur?

Dislokasyonlar malzemede plastik deformasyon olayının gerçeklemesinde en önemli rolü üstlenen malzeme kusurudur. Plastik deformasyonun gerçekleşmesi çeşitli mekanizmalarla(kayma, ikizlenme, yayınmalı sürünme, tane sınırı kayması) gerçekleşir.

Dislokasyon ne demek coğrafya?

Utince diciocare biri- birinden ayırmak, bozmak, dağıtmak. Bu terimle “yerkabuğunun türlü yerlerinin yerinden oynaması olayları” belirtilmiştir.