Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?

İçindekiler:

  1. Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?
  2. Yeminli mali müşavir nasıl bir meslek?
  3. Mali müşavir olmak için kaç puan almak lazım?
  4. SGS sınavında kaç net gerekir?
  5. Mali müşavirlik yeterlilik sınavına kaç kez girilebilir?
  6. Mali müşavirlik yeterlilik sınavı nasıl?

Mali müşavirlik saygın bir meslek mi?

serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleği de diğer saygın meslekler gibi bir meslektir. 4 yıllık lisans mezunu olmak yanında staj ve mesleki sınavları geçmek gerekir. ... “smmm ünvanına sahip olunması oldukça zor olmasına rağmen ülkemizde çok hakkı yenen bir meslektir.

Yeminli mali müşavir nasıl bir meslek?

Yeminli malî müşavirler muhasebe ile ilgili defter tutamazlar, muhasebe bürosu açamazlar ve muhasebe bürolarına ortak olamazlar. Yeminli Mali Müşavirler, Muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek, işletmecilik, muhasebe, finans, malî mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgili konularda müşavirlik yaparlar.

Mali müşavir olmak için kaç puan almak lazım?

SMMM yeterlilik sınavını geçmek için kaç puan alınmalıdır? SMMM yeterlilik sınavı 7 dersten oluşur. Her dersin geçme notu 50 puandır. Ancak tüm derslerin ortalamasının 60 puan olması gerekir.

SGS sınavında kaç net gerekir?

SMMM staja giriş sınavında çan eğrisi sistemi uygulanmaktadır. Bu nedenle baraj her sınavda değişmektedir. Sınavda 80 net ile kalma olasığı da vardır, 55 net ile geçme olasılığı da vardır. Son 5 sınavın ortalamasına göre değerlendirme yaparsınız GKGY 9 net ALAN BİLGİSİ ise 49 net civarındadır.

Mali müşavirlik yeterlilik sınavına kaç kez girilebilir?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavında başarılı olamayanlar, ilk sınav tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde yılda 3 kez açılacak tüm sınavlara girebilirler.

Mali müşavirlik yeterlilik sınavı nasıl?

SMMM Yeterlilik Sınavı 8 konudan yazılı şeklinde yapılmaktadır. Sınavlar Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılır. SMMM Yeterlilik Sınavında 1 konudan başarılı olma notu 50 (elli) ve üzeridir. Ancak adayın tüm konulardan başarılı olabilmesi için notlarının ortalaması 60 (Altmış) ve üzeri olmalıdır.