Adetiniz ne kadar sürüyor?

İçindekiler:

  1. Adetiniz ne kadar sürüyor?
  2. Adet 20 gün sürer mi?
  3. Polimenore neden olur?
  4. Menopoz öncesi aşırı kanama olur mu?

Adetiniz ne kadar sürüyor?

Normal bir regl süreci 3 ile 7 gün arasında gerçekleşir. Ancak bu her kadında değişiklik gösterebilir. 3 günden az süren regl kanamaları fizyolojik ve hormonal bir sorunun olduğuna işaret etmektedir. Bir takım hormonların eksikliğine bağlı olarak regl dönemi 3 günden az sürüyor olabilir.

Adet 20 gün sürer mi?

Menoraji olarak tanımlanan adet kanamasının uzun sürmesi, 7 gün veya daha uzun süren adet dönemleri ile ilişkilidir. Bu süreçte aşırı kan kan kaybı, pıhtılaşma, döngünün 21 günden daha sık olması, günlük aktivitelerin engellenmesi gibi olumsuz durumlar meydana gelebilir.

Polimenore neden olur?

Hormon dengesizlikleri: Çeşitli hormon anormallikleri, tiroid, adrenal veya hipofiz bezi işlev bozukluğu gibi durumlar polimenore nedeni olabilir. Polikistik over sendromu oldukça yaygın bir nedendir ve bir kadının yumurtalıkları yüksek miktarda erkeklik hormonu (androjen) ürettiğinde ortaya çıkar.

Menopoz öncesi aşırı kanama olur mu?

Menopoz öncesi dönemde adet döngüsü düzensizleşebilir. Ancak bu kesinlikle anormal kanama şeklinde meydana gelmez. Bu nedenle anormal kanamaların olduğu durumlarda bunu menopoz öncesi döneme bağlamamak gerekir. Menopoz sonrasında meydana gelen her kanama anormal kanamadır ve mutlaka bir uzmana danışılması gerekir.