Oduncu gömleği kumaşı nedir?

İçindekiler:

  1. Oduncu gömleği kumaşı nedir?
  2. Oduncu gömleği ne zaman giyilir?
  3. Ekose kumaş yazlık mı?
  4. Kazayağı deseni ne demek?
  5. Melanj kumaş ne demek?
  6. Pamuk melanj nedir?

Oduncu gömleği kumaşı nedir?

Ekose kumaş deseni, İskoçya ve Fransa kökenlidir. ... Evden hemen hazırlanıp çıkmanız gerektiği zaman, beyaz bir tshirt ve Jean giyip üzerinize ekose oduncu gömlek alarak şık bir hava yakalayabilirsiniz.

Oduncu gömleği ne zaman giyilir?

Yalnızca kışın değil bahar ve yaz aylarında da tercih edilen oduncu gömleklerini, etekler, pantolonlar ve şortlarla kombinleyebilirsiniz. Yaz ayları için kombinlerken, oduncu gömleklerini ceket olarak kullanabilirsiniz.

Ekose kumaş yazlık mı?

Çeşitli renklerde olma özelliğine sahip olan ekose kumaşlar (tartan), en çok yumuşak dokuları ile dikkat çekerler. ... Yazlık ve kışlık ekose kumaş çeşitleri sayesinde her mevsim, birçok kişinin üzerinde ekose görmek mümkündür. Diğer renk ve kumaşlarla uyumlu olmasından dolayı, kombin kolaylığı sağlama özelliğine sahiptir.

Kazayağı deseni ne demek?

Kazayağı nedir? Az bilinen ismiyle piyedepul, çok bilinen ismiyle kazayağı deseni, 80'lerde kabanlarda karşımıza çıkan bir desendi. Genellikle siyah beyaz kazayağı deseninin iri kullanımı çok çarpıcı bir görünüm yaratıyor.

Melanj kumaş ne demek?

Melanj kumaştan elbiseler, sonbahar ve kış aylarında sıklıkla karşımıza çıkar. Melanj (melange), değişik renklerdeki elyafların belirlenen oranlarda karıştırılması ile elde edilen çok renkli ipliklere ve bu ipliklerden elde edilen kumaşlara denir.

Pamuk melanj nedir?

PAMUK MELANJ İPLİKLER Pamuk melanj iplik üretiminin harman hallaç aşamasında istenilen renge göre renkli pamuk elyafların karışımıyla hazırlanmaktadır.