Intervertebral disk nedir ne demek?

İçindekiler:

  1. Intervertebral disk nedir ne demek?
  2. Intervertebral disk kaç tane?
  3. Intervertebral disk nerede bulunur?
  4. Vertebra Cervicalis kaç tane?
  5. Processus Mamillaris hangi Vertebrada?
  6. Vertebra Cervicalis ne demek?

Intervertebral disk nedir ne demek?

İntervertebral Disk Herniasyonu Nedir? İntervertebral disk herniasyonu (prolaps/disk sarkması) omurlar arası diskin jel çekirdeğinin bir bölümünün disk halkasının dışına çıkmasıdır. Omurgada 23 adet omurlar arası disk mevcuttur, bunlar omurlar arasındaki tampon görevini üstlenirler, yani darbeleri hafifletirler.

Intervertebral disk kaç tane?

Presakral vertebralar arasında 23 adet intervertebral disk bulunur. Lomber vertebral kolon 5 adet lomber vertebradan meydana gelmiştir.

Intervertebral disk nerede bulunur?

sırt bölgesi Thoracal Vertebra veya Dorsal Vertebra, bel bölgesi Lomber Vertebra, kuyruk sokumu bölgesi de SakralVertebra veya Sakrum olarak isimlendirilir. Omurların arasında Disk (intervertebral disk) adı verilen ve omurganın esnemesini, bükülmesini ve şok darbelerini emmesini sağlayan kıkırdağımsı bir yapı bulunur.

Vertebra Cervicalis kaç tane?

Omurgada 7 adet boyun omuru (servikal vertebra), 12 adet sırt omuru (torakal vertebra), 5 adet bel omuru (lomber vertebra),5 sakral vertebra|sakral ve 4 de koksal vertebra bulunur. Bu 33 vertebranın ilk 24 tanesi birbirine eklemler aracılığıyla bağlanmıştır.

Processus Mamillaris hangi Vertebrada?

Vertebrae lumbales (bel omurları): Beş adettir. Hareketli omurlar içerisinde gövdeleri en büyük olanlardır. Üstten bakıldığında böbrek şeklindedir. Processus transversus uzundur ve diğer bölgelerdeki omurlardan farklı olarak iki tane ilave çıkıntıya (processus mamillaris, processus accesorius) sahiptir.

Vertebra Cervicalis ne demek?

Omur. Omurgayı oluşturan kemiklerin her biri, vertebra. ... Cervical vertebrae : Boyun omuru. Servikal vertebralar.