Ev alırken mesken ne demek?

İçindekiler:

  1. Ev alırken mesken ne demek?
  2. Kat irtifakı olan yere kredi çıkar mı?
  3. Arsa tapulu ev alınır mı?
  4. Tapuda fotoğraf isteniyor mu?
  5. Tapuda hisse pay payda nasıl hesaplanır?

Ev alırken mesken ne demek?

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Vatandaşların sahip oldukları konutların tapusu "mesken tapusu" olarak tanımlanıyor. Meskenlerin tapu kütüğünün üzerinde de "mesken" olarak belirtilmiş olması gerekiyor.

Kat irtifakı olan yere kredi çıkar mı?

Kat irtifakı olmayan yapılarda kredi maalesef verilmiyor. Krediye uygun olup olmadığı tapu dairesinden alınan kat irtifakı belgesi ile ortaya çıkabilmektedir. ... Kat irtifakı olmayan hiçbir binaya bankalar tarafından kredi çıkmamaktadır.

Arsa tapulu ev alınır mı?

Arsa tapulu daire alınır mı? Arsa tapulu ev satışlarında, resmi olarak evin değil arsa hissesinin satışı gerçekleşmiş oluyor. Arsa tapulu bir evlerin satışı pek tavsiye edilmiyor. Bunun nedeni ise arsa tapulu evlerin, iskan belgesinin alınmamış olması ve resmen bitmiş olarak gözükmemesi oluyor.

Tapuda fotoğraf isteniyor mu?

Tapu işlemlerinde bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla bir adım daha atıldı. Tapu işlemlerinde fotoğraf yapıştırılması uygulaması yürürlükten kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle artık vatandaşların tapuda işlem yaparken fotoğrafları alınmayacak.

Tapuda hisse pay payda nasıl hesaplanır?

Eğer tapudaki hisse miktarı biliniyorsa, hissenin arsanın toplam yüzölçümü ile çarpılmasıyla ilgili paya düşen alanın büyüklüğü metrekare cinsinden hesaplanabilir. Örneğin 1000 metrakare bir arsa üzerinde 16/100 hissesi olan bir bağımsız bölüme düşen arsa büyüklüğü 1000 m2 x 16 / 100 = 160 m2 olarak hesaplanacaktır.