Kaç çeşit inşaat projesi vardır?

İçindekiler:

  1. Kaç çeşit inşaat projesi vardır?
  2. Ayrıntı Projesi Nedir?
  3. Yapı projesi hangi kısımlardan oluşur?
  4. Yapı Projeleri Nedir?
  5. Statik projede neler vardır?

Kaç çeşit inşaat projesi vardır?

Bunlar mimarı projelerde, Fikir projesi, Avan projesi, Kesin proje, Uygulama projesi, Detay projeleri ve ihale dosyasının hazırlanması şeklindedir.

Ayrıntı Projesi Nedir?

Ayrıntı Projesi: Yapının tüm detaylarını kapsayan projedir. Ayrıntı projelerinde ölçek çoklukla 1:20, 1:10, 1:5, 1:2 ve 1:1 olur. 1:20 ölçekli projeler: Detay ölçeğidir.

Yapı projesi hangi kısımlardan oluşur?

(10) Projelerin ilk paftasında, arsanın yeri, tapu kaydı, pafta, ada ve parsel numaraları, arsanın alanı, var ise mevcut yapılar, yapının taşıyıcı sisteminin niteliği, kat adedi, emsal hesabına konu alanı, yapı inşaat alanı ve toplam yapı inşaat alanı, kullanım amacı, yapı sahibi, yapı müteahhidi, proje müellifleri ve ...

Yapı Projeleri Nedir?

Mimari proje; mimarlar tarafından uygulama imar planına, parselasyon planına ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği esaslarına uygun olarak hazırlanan vaziyet plânı, kat mülkiyetine esas paylaşım tablosu, bodrum katlar dâhil olmak üzere bütün kat plânları, çatı plânı ile bunlara ilişkin en az iki adet kesit ve yeteri ...

Statik projede neler vardır?

Statik proje yapının, binanın taşıyıcı sistemiyle ilgili hesaplamaların ve çizimlerin bulunduğu projedir. Temel planı, kalıp planı, demir donatı planı, kolon aplikasyon planı, merdiven donatı planı, temel ve kat kiriş açınımlarından meydana gelmektedir.