Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanır?

İçindekiler:

  1. Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanır?
  2. Memur kaç yıl ceza almazsa kademe alır?
  3. Disiplin cezasını kim tebliğ eder?
  4. Disiplin Kuruluna kim başkanlık eder?
  5. Il disiplin kurulunda kimler olur?
  6. Disiplin komisyonu kimlerden oluşur?
  7. Disiplin kurulu kaç kişiden oluşur?

Disiplin soruşturması ne kadar sürede tamamlanır?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.

Memur kaç yıl ceza almazsa kademe alır?

Geçiş süresi bittiği için, 2011 yılından bu yana hiç disiplin cezası almamış olanlar için 8 yıllık süre tarihinde sona ermiştir. Dolaysıyla hizmet cetvelinde bu durumdaki memurların bir kademelerinin yer alması gerekmektedir. geçiş sürecine dair geçen yılki yazı için tıklayınız.

Disiplin cezasını kim tebliğ eder?

Verilen Disiplin Cezalarının Bildirilmesi (657 sayılı Kanun Madde-132/3. Fıkra): o Verilen disiplin cezaları üst disiplin amirine, o Kamu görevinden çıkarma cezası bütün üniversite rektörlüklerine ve ayrıca Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilir.

Disiplin Kuruluna kim başkanlık eder?

MADDE 26 – (1) Disiplin kurulunun başkanı müdür başyardımcısıdır. Bulunmadığı hâllerde müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı veya müdürün görevlendireceği üyelerden biri ödül ve disiplin kuruluna başkanlık eder. Üyenin başkanlık yaptığı durumlarda birinci yedek üye toplantıya katılır.

Il disiplin kurulunda kimler olur?

İL DİSİPLİN KURULU: Valinin veya görevlendireceği Vali Muavininin Başkanlığında, a) Hukuk İşleri Müdürü, b) Defterdar, c) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, d) Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü, e) Tarım Orman ve Köyişleri Müdürü, f) Bayındırlık ve İskan Müdüründen. II - (Değişik: 13/1/ K.)

Disiplin komisyonu kimlerden oluşur?

Madde 5- Disiplin Kurulu, Genel Kurul'ca seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Disiplin Kuruluna aday olabilmek için, daha önce herhangi bir disiplin cezası almamış olmak zorunludur.

Disiplin kurulu kaç kişiden oluşur?

Disiplin kurulu: Madde 18 – Disiplin kurulu en az üç en çok beş üyeden oluşur.