Selahattin Eyyubi'nin Kudüs için önemi nedir?

İçindekiler:

  1. Selahattin Eyyubi'nin Kudüs için önemi nedir?
  2. Selahattin Eyyubi nasil öldü?
  3. Okçu Yusuf Kimdir?
  4. Selahaddin Eyyubi Şii mi?
  5. Selahaddin Eyyubi kimin karısı ile evlendi?

Selahattin Eyyubi'nin Kudüs için önemi nedir?

Eyyubi devletini 1171'de kuran Selahaddin Eyyubi 1187'de Kudüs'ü Haçlı işgalinden kurtardı. Müslümanlığın yanı sıra Hristiyanlık ve Musevilik için büyük öneme sahip Kudüs'ü Haçlılarının işgalinden kurtaran Selahaddin Eyyubi, (Selahaddin Yusuf bin Eyyub) şehrin fatihlerinden biri olarak biliniyor.

Selahattin Eyyubi nasil öldü?

Yaptıkları, Üçüncü Haçlı Seferi'ne (1189-1192) yol açtı ve bu da İngiltere Kralı I. Richard da dahil olmak üzere Selahaddin Eyyubi ve düşmanları arasında bir çıkmaza neden oldu. Ancak, gizemli bir ateş ve iki haftalık hastalıktan sonra, Selahaddin Eyyubi 1193'te 55 yaşında veya 56 yaşında öldü.

Okçu Yusuf Kimdir?

Okçu Yusuf 'un kabri Karakoçan ilçesine bağlı kendi ismiyle anılan OKÇULAR ( oxciyan ) köyünde Mezar-ı Selçuk diye bilinen yerdedir. 13. Yüzyılda yaşayan Okçu Yusuf Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın okçu kuvvetlerinin komutanı idi. Batı Anadolu'da pek fazla tanınmayan Okçu Yusuf Selahaddin Eyyubi 'nin torunudur.

Selahaddin Eyyubi Şii mi?

Selahaddin, Sünnî oluşuyla son derece mutmain olan bir Sünnîydi. Hatta diğer Sünnî mezheplere karşı da, Şafii mezhebine bağlıydı ve onu tutuyordu.

Selahaddin Eyyubi kimin karısı ile evlendi?

İsmet Hatune. 1176–1186