God of War Athena Kimdir?

İçindekiler:

  1. God of War Athena Kimdir?
  2. Kratos gerçek mi?
  3. Zelus kimdir?
  4. Hephaestus Ne tanrısı?
  5. Thor ne tanrısıdır?

God of War Athena Kimdir?

Athena, Yunan mitolojisinde zeka, sanat, strateji, ilham ve barış tanrıçasıdır. Roma mitolojisinde Minerva diye anılır. Babası Tanrıların başı Zeus, annesi ise Zeus'un ilk karısı olan hikmet tanrıçası Metis' tir. Sembolleri, kalkan, mızrak, zeytin dalı ve baykuştur.

Kratos gerçek mi?

Pallas ve Stiks'in oğludur. Kratos ölümlü yarı-tanrı dır. Kratos ve kardeşleri Zelus ("Şevk"), Nike ("Zafer") ve Bia'nın ("Şiddet") Zeus'un kanatlı güçleriydiler. Kratos Olimpos Dağı'nda tanrılarla iyi geçinmiş , Apollon ve Ares ile arkadaşlık kazanmış , ve bu durumda Zeus'un gözüne girmiştir.

Zelus kimdir?

Zelus (Zelos) Titanlarda arasında ufak bir tanrıydı. Annesi Titan Tanrıların üzerine yemin ettiği ve nehir olan Styx babası ise Titanomakhia savaşında büyük savaşçı Tanrıça Athena tarafından öldürülen Pallas'dı. En bilinen Titan Tanrılarından Kratos, Nike ve Bia kardeşleriydi.

Hephaestus Ne tanrısı?

Hephaistos, Yunan mitolojisinde Zeus ile Hera'nın oğlu, ya da Hera'nın yalnız başına doğurduğu oğlu. Tanrılar ve kahramanlar için demircilik zanaatıyla uğraşarak silahlar ve zırhlar üreten ateşler tanrısı.

Thor ne tanrısıdır?

Thor, Odin ve Frigg'in oğludur. Odin'den sonra gelen en önemli tanrı olarak kabul edilir. Altın saçlı tanrıça Sif ile evlidir. İskandinav tanrıları arasında en kurnaz, en kötü tanrı Loki'dir.