Kafkas Arısı nerede yaşar?

İçindekiler:

  1. Kafkas Arısı nerede yaşar?
  2. Oğul nasıl çıkar?
  3. Arı hangi kokuyu sever?
  4. Oğul Arı kaç günde yumurtlar?
  5. Ana arı ne kadar yaşar?
  6. Arı larvaları nasıl beslenmektedir?

Kafkas Arısı nerede yaşar?

Kafkas arısı nerede yaşar soruna il olarak; Ardahan ve Artvin illerinde yaşar. Daha özele indirgediğimizde ise Artvin ili Camili havzası ve Ardahan ili Posof ilçesinde yaşamaktadır.

Oğul nasıl çıkar?

Koloni olarak yaşayan arılar yine koloniler şeklinde bölünerek çoğalır. Bu bölünme bir kısım arının, ana arıyla birlikte kovanı terk etmesiyle oluşur. Koloninin bu şekilde bölünmesine oğul çıkarma denir. Kovanı terk eden yeni koloni ise oğul arısı şeklinde isimlendirilir.

Arı hangi kokuyu sever?

Arıların en sevdiği bitkiler lavanta, kekik, fesleğen, adaçayı, biberiye, melisa, yonca, karahindiba, bakla, acı bakla, hodan, nane, kabak çeşitleri, ayçiçeği, ıhlamur, iğde, kestane, erguvan, yalancı akasya... Arıların dikkatini en çok mavi, mor, eflatun, beyaz ve sarı cezbediyor. Peki arılar için başka ne yapmalı?

Oğul Arı kaç günde yumurtlar?

Mevsim şartlarına bağlı olarak ana arının yumurta atma süresi; 1) Mayıs- Haziran aylarında yaklaşık olarak 7 – 11 gün içerisinde yumurta atmaya başlar. 2) Temmuz ayı içerisinde ise ortalama 10-15 günde yumurta attığını görebilirsiniz.

Ana arı ne kadar yaşar?

İlkbahar ile sonbahar arısındaki aktif dönemde ömürleri 42 gün olan işçi arılar, ilk 21 günde kovan içinde iç hizmet arısı olarak temizlik, yavrunun ve ana arının beslenmesi, arı sütü salgılama, balın olgunlaştırılması, mum salgılayarak petek örme ve kovan girişinde bekçilik gibi görevleri üstlenir.

Arı larvaları nasıl beslenmektedir?

Bu amaçla ana arı larvaları, sürekli olarak kaliteli ve bol miktarda arısütü ile beslenir. İşçi arı larvaları ise ilk 3 günlük larva döneminde çok az miktarda arısütü ile beslenir, sonraki günlerde ise bu karışıma bal ve polen eklenir.