Hukukta ve mirasta kadın erkek eşitliği hangi kanun?

İçindekiler:

  1. Hukukta ve mirasta kadın erkek eşitliği hangi kanun?
  2. TMK nın açılımı nedir?
  3. TMK nedir askeriye?
  4. TKM ne demek?
  5. TKM fon nedir?

Hukukta ve mirasta kadın erkek eşitliği hangi kanun?

Türk Kanunu Medenisi, Türkiye'de 17 Şubat 1926'da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM'de kabul edilen ve 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe konulan 743 sayılı kanundur. Kanunun getirdikleri; * Ailede kadın-erkek eşitliği sağlandı. * Evlilikte resmî nikâh zorunluluğu getirildi.

TMK nın açılımı nedir?

Tmk; Tbmm'de 22 Kasım 2001'de kabul edilen ve 1 Ocak 2002'de yürürlüğe giren 4721 sayılı kanunun adıdır. ... Türk Medeni Kanunu, özel hukukun en geniş dalını oluşturmaktadır. Öyle ki, özel hukuk denilince medeni hukuk medeni hukuk akla gelmektedir.

TMK nedir askeriye?

2 Bu dağılım için günümüz Türk Silahlı Kuvvetlerinde “teçhizat-malzeme-kadro” (TMK) terimi kullanılır. 3 “Staff One”: bu askerler Batılıların askerî terminolojisinde “adjutant” olarak bilinir.

TKM ne demek?

TKM; Trafik Kontrol Merkezi'nin kısa adıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, günümüz teknolojilerinden yararlanarak İstanbul trafiğini rahatlatabilmek ve İstanbul trafiğinden bilgiler sunabilmek için 1997 yılında Taksim'de Trafik Kontrol Merkezi'ni kurmuştur.

TKM fon nedir?

Fonun yatırım amacı ve politikası: Tasarrufların enflasyonun aşındırıcı etkisinden korunması, birikimlere BIST repo piyasası faiz oranlarına paralel bir getiri kazandırılması, para piyasası faiz hareketlerinin yaratacağı fırsat kazançlarından yararlanılması amaçlanmaktadır.