Sol göğsümün altında ağrı var neden olur?

İçindekiler:

  1. Sol göğsümün altında ağrı var neden olur?
  2. Kadınlarda koltuk altı ağrısı neden olur?
  3. Koltuk altı ve gögüs agrısı neden olur?
  4. Sağ omuz ağrısı için hangi doktora gidilir?
  5. Sağ omuz ağrısı neden olur?
  6. Omuz ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?

Sol göğsümün altında ağrı var neden olur?

Ancak sol kaburga altındaki ağrılar genellikle kalın bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı yaşanmaktadır. Yine de çok ağrı olduğunda doktora gitmekte fayda vardır. Sol kaburga altındaki ağrı bazen akciğer, dalak, mide veya böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Kadınlarda koltuk altı ağrısı neden olur?

Epilasyon işlemlerinin daha sık olması, sütyen kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak koltuk altı ağrıları kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülür. Bu en yaygın neden olmakla birlikte koltuk altı ağrısının oluşumunda rol oynayabilecek çok farklı ve çok daha ciddi nedenler de söz konusu olabilmektedir.

Koltuk altı ve gögüs agrısı neden olur?

- Ağrıya neden olan en yaygın neden lenf bezlerinin şişmesidir. Bu bez koltuk altından göğüse kadar olan alanı kaplar. Darbeye duyarlı bu bez hemen şişer ve şiddetli ağrıya neden olur. Bu bezin şişmesine enfeksiyon ve bakteriler yol açar.

Sağ omuz ağrısı için hangi doktora gidilir?

Omuz ağrısı için Fizik Tedavi bölümüne gidilir. Bir fizik tedavi hekimine görünmenizde fayda vardır. Dahiliye bölümüne de gidebilirsiniz ancak önceliğiniz fizik tedavi olmalıdır.

Sağ omuz ağrısı neden olur?

Omuz sinirlerinde oluşan iltihaplanma, dolaşım bozuklukları, kalp ve akciğer rahatsızlıkları, boyun fıtıkları, iç organlarda bulunan sistemik hastalıklar, torasik çıkış sendromu, tümör varlığı, diyabet, tüberküloz ve fibromiyaljiye bağlı olarak gelişen bazı sağlık problemleri de omuz bölgesinde ağrı hissedilmesine ...

Omuz ve sırt ağrısı için hangi doktora gidilir?

Bunun için öncelikle aile hekiminize başvurabilirsiniz. Aile hekiminizin ayrıntılı fiziksel muayenesinden sonra sorununuza bağlı olarak sizi ortopedi veya fizik tedavi uzmanına yönlendirebilir. Sırt ağrısı genellikle omurilikle bağlantılı olduğu için bir nöroloğa görünmeniz de gerekebilir.