Setskur nerede kullanılır?

İçindekiler:

  1. Setskur nerede kullanılır?
  2. Havşa başlı vida nedir?
  3. Havşa açma ucu ne işe yarar?
  4. Çok ağızlı vidalar neden kullanılır?
  5. Üçgen vidalar kaça ayrılır?
  6. Diş adımı nasıl ölçülür?
  7. Civata ne kadar yük taşır?
  8. Vida nasıl sıkılır?
  9. 10.9 civata malzemesi nedir?
  10. 8.8 ne anlama gelir?
  11. 12 9 kalite civata ne demek?

Setskur nerede kullanılır?

Bu amaçla grup vidaları özellikle mimari hırdavatta yaygın olarak kullanılmaktadır ve kapı kollarının mil şaft takıldığı her yerde bulunan çok yaygın bir özelliktir. Setskurlar genellikle hava koşullarına ve korozyona karşı daha iyi direnç sunabilmeleridir.

Havşa başlı vida nedir?

Bir vida ya da bir cıvata başının zemine tam olarak (çıkıntı yapmadan) oturması için, vida ya da cıvata çapından daha geniş olarak açılan kesik koni biçiminde delik.

Havşa açma ucu ne işe yarar?

Deliklerin çapaklarını temizlemek, pah kırmak ve konik havşa yuvası açmak için kullanılır. Uç açıları 60º ve 90º olanları bulunmaktadır.

Çok ağızlı vidalar neden kullanılır?

Vidaların bir dönüşündeki ilerleme miktarını arttırmak ve diş dibi çapının küçülmesi ile meydana gelecek elverişsiz duruma düşmemek için, çok ağızlı vidalar kullanılır. Böylece vidanın profili ve diş dibi çapı tek ağızlı vidanın ki gibi olur.

Üçgen vidalar kaça ayrılır?

Üçgen vidalar metrik ve whitworth olmak üzere iki çeşittir. Bu iki tipi birbirinden ayıran en önemli özellik vidaların açılarıdır. Metrik vidanın üçgen açısı 60 whitworth vidaların üçgen açısı 55′ dir.

Diş adımı nasıl ölçülür?

K harfi ile gösterdiğim cıvata boyu e harfi ise altıgen boyutunu belirtir. Vida adımı belirlemek içinde diş tarağı ile cıvatanın diş yüzeyini oturtarak hangisi denk geliyorsa diş adımı belirlenmiş olur. Örneğin 1.

Civata ne kadar yük taşır?

Milimetre karede 800 Newton yük yani yaklaşık 80 kilogram taşımakta.

Vida nasıl sıkılır?

Tornavida, vidanın geniş yüzeyindeki girintiye yerleştirilir. Daha sonra kuvvet uygulanarak sağa doğru döndürülür. Vidalar sola döndürüldüğü zaman yerinden çıkartılır.

10.9 civata malzemesi nedir?

Civatalar DIN Normlarına uygun olarak, 41Cr4 malzemeden imal edilir. 10x9=90 Kg./mm2 çekme mukavemeti vardır. HRC 31~39 sertlik değerleri arasındadır.

8.8 ne anlama gelir?

08:08 anlamı, sevdiğin kişinin güne seninle güzel bir kahvaltı yaparak başlamak istediğinin işaretidir. Güzel bir kahvaltı teklifine hazırlıklı ol. Bu teklif senin de gönülden bağlı olduğun o kişiden gelecek. Romantik ve unutulmaz bir kahvaltı organizasyonu seni bekliyor.

12 9 kalite civata ne demek?

Civatalar DIN Normlarına uygun olarak 42CrMo4 malzemeden imal edilir. 12x9=108 Kg./ mm2 çekme mukavemeti vardır. HRC 39~44 sertlik değerleri arasındadır.