Açıköğretim sınav soruları aynı mı?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim sınav soruları aynı mı?
  2. Agno notu kaç olmalı?
  3. Gno nasıl hesaplanır?
  4. Üniversite Yıl sonu notu nasıl hesaplanır?
  5. Üniversite genel not ortalaması hesaplama nasıl yapılır?
  6. AÖF genel not ortalaması nereden bakılır?

Açıköğretim sınav soruları aynı mı?

AÖF de çıkmış soruların çıkmama ihtimali yoktur. Bu nedenle AÖF sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış sorular kesinlikle gerekli bir kaynaktır. Kredili sistem için şuanda yeterli bir kaynak olmaya bilir yani sadece çıkmış sorulara çalışmakla dersi geçme olanağınız çok fazla yok.

Agno notu kaç olmalı?

Buna kısaca AGNO (Ağırlıklı genel not ortalaması) deniliyor. Kayıtlı olduğu programında verilen tüm dersleri alıp, ve dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın ait diploma verilir.

Gno nasıl hesaplanır?

Kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.

Üniversite Yıl sonu notu nasıl hesaplanır?

Önce dersin kredisiyle harf notunuza karşılık gelen notu çarpıyoruz. Daha sonra kredileri topluyoruz. 10,5+8+8+0+9= 35,5 yapıyor. Daha sonra 35,5'u toplam kredi sayısına bölüyoruz. 35,5/17= 2,08 ortalamanız oluyor.

Üniversite genel not ortalaması hesaplama nasıl yapılır?

Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler. Genel not ortalaması ise (GPA) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur.

AÖF genel not ortalaması nereden bakılır?

Mezun olduğunuzda diplomanız ile birlikte verilen Not Durum Belgesinde (Transkript) genel not ortalamanız yer almaktadır. Not Durum Belgeniz (Transkript) yoksa size en yakın AÖF bürolarından alabilirsiniz.