Check up testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Check up testi nasıl yapılır?
  2. Karın kontrolü nasıl yapılır?
  3. Hipoaktif bağırsak sesi nedir?
  4. Vizing nedir tıp?
  5. Stridor nedir tıp?

Check up testi nasıl yapılır?

Check up sırasında kişinin genel sağlık durumunun belirlenmesi için tansiyonu, ateşi, kalp ve solunum hızı ölçülür. Ardından kan ve idrar örneği verilmesi istenir. Daha sonra kardiyoloji, göğüs hastalıkları, dahiliye nöroloji, kulak burun boğaz, kadın doğum, üroloji gibi pek çok branş hekimiyle görüşme sağlanır.

Karın kontrolü nasıl yapılır?

Karın muayenesi daima hastanın sağ tarafından yapılmalıdır. Doktor sol elini kullanıyor olsa dahi muayene sağdan yapılmalıdır.Hasta yatar pozisyonda karın kaslarını gevşetmek için dizler yarım fleksiyonda olmalıdır. Hastanın başı sol yana çevrilmelidir(doktorun hasta solunumundan kendisini koruma amacıyla).

Hipoaktif bağırsak sesi nedir?

Hipoaktif bağırsak sesleri dinlendiğinde, dakikada duyulan sesin 6'dan az olmasıdır. Peristaltizmin yavaşladığı veya bir tıkanıklığın olabileceği bilgisini verir. Bağırsak seslerinin hiç alınamaması peristaltizmin yokluğu veya bir tıkanıklık olabileceği fikrini verir.

Vizing nedir tıp?

Hışıltı (vizing); çocukta veya bebekte ıslık çalar gibi vızıltı şeklinde tiz sesin duyulmasıdır. Hışıltı, alt solunum yollarında ya da akciğerde sorun olduğunun en önemli göstergesidir. Nefes vermede tıkanıklık olduğunun bulgusudur.

Stridor nedir tıp?

Stridor üst solunum yollarının yarı tıkanıklığı nedeniyle türbülan hava akımı oluşması sonucunda duyulan ıslığa benzer, kaba, yüksek frekanslı ek solunum sesleri. Daha çoklukla inspiryumda duyulur. Yenidoğanlarda stridorun en sık nedeni laringomalazidir.