Olgun incir reçeli kaç dakika kaynatılır?

İçindekiler:

  1. Olgun incir reçeli kaç dakika kaynatılır?
  2. Reçel neden jöle gibi olur?
  3. Reçel Köpürmesin diye ne yapılır?
  4. Ev yapımı reçel nasıl saklanır?

Olgun incir reçeli kaç dakika kaynatılır?

Dizdiğiniz incirlerin üzerini şekerin tamamını dökerek kaplayın ve kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar (çok az ve itinayla karıştırın) pişirin. Ocaktan almadan 4-5 dakika önce yarım limon suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatarak ocaktan alın.

Reçel neden jöle gibi olur?

Peki ama neden bunu yaşıyoruz? Fazla şeker koyduğumuzda ve meyveleri bu şekerin içerisinde fazla bekleterek pişirme işlemine geçtiğimizde ya da limon suyu ilave ederken fazla kaçırdığımızda reçelin kıvamı katılaşıp ağdalaşıyor. Reçeller oda sıcaklığında bekledikçe kendi kıvamını bulan tariflerden.

Reçel Köpürmesin diye ne yapılır?

Reçeli tahta kaşıkla karıştırın. Reçelin köpürmesini engellemek için kaynamakta olan reçel suyuna bir parça tereyağı atabilirsiniz. Reçelin köpüklerini almak için başında beklemenize gerek yok. Kaynama bitiminde, köpükleri tek seferde alabilirsiniz.

Ev yapımı reçel nasıl saklanır?

Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.