Naneli Ayran Çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Naneli Ayran Çorbası nasıl yapılır?
  2. Yayla yayla çorbası nasıl yapılır?
  3. Yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmak lazım?
  4. Unsuz yayla çorbası nasıl yapılır?
  5. Yoğurtlu Tavuk Çorbası nasıl yapılır?
  6. Yayla çorbasına nişasta konur mu?
  7. Yoğurt çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?
  8. Yayla çorbasına sonradan un konur mu?
  9. Hazır çorbayı nasıl koyulaştırmak için?
  10. Yayla çorbası sulu olursa ne yapılır?

Naneli Ayran Çorbası nasıl yapılır?

Yoğurt çorbasının, naneli sosu için, küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine nane koyup, biraz kızdırın. Hazırladığınız tereyağlı kuru naneyi yoğurt çorbasının üzerine döküp, güzelce karıştırın. Naneli yoğurt çorbasını ocaktan alıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yayla yayla çorbası nasıl yapılır?

Yayla çorbası yapılışı - Yayla çorbası nasıl yapılır? - Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın. - Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve unu 1 su bardağı su ile çırpın. - Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

Yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmak lazım?

Sıvı Yağ Eklemek Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.

Unsuz yayla çorbası nasıl yapılır?

yapılışı

  1. Tencereye konan suya, pirinçler eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Bir kapta yoğurt, yumurta çırpılır. ...
  2. Çırpılan yoğurt karışımı yumuşayan pirinçlere yavaş yavaş eklenir. Bir tavada sıvı yağ ile nane çok az kavrulur. ...
  3. Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir. ...
  4. Afiyet olsun!

Yoğurtlu Tavuk Çorbası nasıl yapılır?

Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarıları ve unu güzelce çırpın ve kaynamakta olan tavuk suyuna hızlı hızlı çırparak yavaş yavaş ilave edin. yoğurdun kesilmemesi için hızlı karıştırmanız ve yavaş yavaş eklemeniz çok önemli. Yoğurtlu karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak tekrara kaynayana dek pişirin.

Yayla çorbasına nişasta konur mu?

Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı Pirinci 3 su bardağı sıcak suyla yumuşayana kadar pişirin. Pişince geriye kalan suyu soğuk olarak ilave edin. ... Diğer yandan bir kap içerisine yoğurt yumurta sarısı ve nişastayı ekleyip güzelce karıştırın pürüzsüz olsun.

Yoğurt çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?

8) Çorbanın Ekşiliğini Ne Alır? Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.

Yayla çorbasına sonradan un konur mu?

Suyu fazla oldu diyorsak, içine yavaş yavaş katacağınız beyaz un, çorbanızın yoğunlaşmasına yardımcı olacaktır. Yalnız ununu da fazla kaçırmayın, istediğiniz kıvama gelene kadar ekleyin ve bir yandan ezerek karıştırın.

Hazır çorbayı nasıl koyulaştırmak için?

PATATES, PİRİNÇ YA DA ŞEHRİYE KULLANIN Bunun yanı sıra, patates, pirinç, şehriye, nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmak için çok etkilidir. Pirinci haşlayarak, patatesi haşlayarak ya da pişirerek kullanabilir hatta çorbanıza bayat ekmek ilave edebilirsiniz.

Yayla çorbası sulu olursa ne yapılır?

İlk olarak pişirdiğiniz çorba eğer çok sulu kaldıysa daha çok kaynatarak kıvamını koyulaştırabilirsiniz....İşte çorbayı doğru ve tam kıvamında koyulaştırmanın püf noktaları:

  1. Çorba sulu ise blender yardımıyla koyulaştırabilir,
  2. İçine sebze koyarak koyulaştırabilir,
  3. Ya da çorbayı çok kaynatarak koyulaştırabilirsiniz.