Sigortalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Sigortalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. Kimlerin emekli maaşları iptal edilecek?
  3. #04 bildirge iptal ne demek?
  4. (*) 4a ne demek?
  5. Kamuda 4a ne demek?
  6. 4A işçileri kimlerdir?
  7. Kadrolu devlet memuru 4A mı?
  8. 657 memur 4A mı?

Sigortalı olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

ALO 170 SGK HATTI İLE SİGORTA SORGULAMA Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait Alo 170 hattını arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Numarayı çevirdikten sonra bir çağrı merkezi çalışanına yönlendirileceksiniz.

Kimlerin emekli maaşları iptal edilecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu Kimlerin Emekliliğini İptal Etmektedir. Kısa ismi SGK olan uzun olarak söylendiğinde Sosyal Güvenlik Kurumu'en yagın olarak sistem üzerinden teftiş yapmakta ve bu teftişte belli kriterlere takılan emeklilerin emekliliğini iptal etmektedir.

#04 bildirge iptal ne demek?

#04 Bildirge İptal Bağ-Kur'un açılmaması gerektiği halde açılıyor veya yanlışlıkla açıldıysa kullanılan iptal kodu.

(*) 4a ne demek?

Sigorta kolu (*)4a ne demek ? ... Özetle 4a demek bir işyerinde sigortalı çalışanlar demektir. Ayrıca staj/çıraklık sigortaları, sözleşmeli çalışan memurların bildirimleri, kamuda sürekli işçi kadrosunda yer alanların bildirimleri de bu kodla yapılır.

Kamuda 4a ne demek?

çerçevesinde kurumun teklifi ve Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Maliye Bakanlığınca vizelenen pozisyonlarda, mali yılla sınırlı olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. 5510 kanuna göre 4a'lı yani SSK'lı demektir.

4A işçileri kimlerdir?

4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.

Kadrolu devlet memuru 4A mı?

657 sayılı kanuna göre 4/A kadrolu memur , 4 B sözleşmeliler memur, 4 C ise geçici personel demektir . 4 A, 4 B ve 4 C'li olarak nitelendirilirler.

657 memur 4A mı?

Memur (4A) idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.