Isilik için ne yapmak gerekir?

İçindekiler:

  1. Isilik için ne yapmak gerekir?
  2. Sürk hastalığı nedir?
  3. Yetişkinlerde pişik nasıl olur?
  4. Tuzlu su pişiğe iyi gelir mi?
  5. Pudranın içinde ne var?
  6. Pudra neden zararlı?
  7. Bebek pudrası sağlıklı mı?

Isilik için ne yapmak gerekir?

Soğuk kompres uygulamak, ılık duş almak, vücudu serin tutmak, sıcak ortamlardan uzak durmak, terli kıyafetleri hemen değiştirmek ve terletmeyen pamuklu kıyafetler tercih etmek, isiliğin 3-4 gün içinde yok olmasını sağlar.

Sürk hastalığı nedir?

Vücutta ki küçük kabarcıklara neden olan vaka, gözeneklerin tıkanması sonucu oluşan deri döküntülerinden biridir. Genellikle çocuklarda rastlanan bu hastalık, iki çeşit olarak karsımıza çıkar. Bunlardan biri; küçük su baloncukları seklinde oluşur.

Yetişkinlerde pişik nasıl olur?

Yetişkinlerde pişik nedenleri: Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde yaşanan mantar enfeksiyonları özellikle kasıkta ve vajinal bölgedeki pişiklerin en önemli nedenidir. Kasık ve vajinal bölgedeki enfeksiyonlar, viral kaynaklı olanlar bu bölgelerde döküntülere neden olarak pişik oluşumunu tetikler.

Tuzlu su pişiğe iyi gelir mi?

Tuzlu su pişik ve isiliği önlüyor. Sıcak ve nemli vücutta isilik ve pişiğin panzehiri tuzlu su. Denize girerek vücudun deniz suyuyla temas etmesi.

Pudranın içinde ne var?

Organik mısır nişastasını, lavanta yağını, ararot nişastasını ve sardunya yağını geniş bir kapta karıştırın. Daha sonra malzemelerin kurumasını bekleyin. Eğer topaklanma olursa malzemeleri blender'da toz haline getirin. Kapaklı cam bir kavanozda ya da delikli bir şişede organik bebek pudrasını muhafaza edebilirsiniz.

Pudra neden zararlı?

Pudra toz olma özelliğinden dolayı boyun altı, koltuk altı, genital bölge ve kıvrım yerlerinde birikiyor. Birikme sonucunda da ikinci enfeksiyonların o bölgelerde yerleşmesine neden olabiliyor. Çocuk sağlığında ve cilt bakımında kesinlikle pudranın yeri yok." dedi.

Bebek pudrası sağlıklı mı?

Başak Çelikkan, “Pudrayı döktüğünüz zaman etrafa yayılan toz parçacıklarının akciğere gidip orada enfeksiyonu oluşturma riski var. Genelde isiliklerde boyuna falan sürülüyor. Sürdüğünüzde çıkan toz parçacıkları, hava yoluyla beraber çocuğun akciğerlerine yapışarak ciddi enfeksiyonlara sebep olabiliyor” dedi.