Modelist asistanı ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Modelist asistanı ne iş yapar?
  2. Modelistlik nedir ne iş yapar?
  3. Assyst programı nedir?
  4. Lectra Programı Nedir?
  5. Stylecad ne demek?
  6. Gerber programı ne kadar?
  7. Bilgisayarlı kalıp sistemi nedir?
  8. Gemini programı nedir?
  9. CoreTEX nedir?
  10. Hazır giyim model makineci ne demek?
  11. Kesimhane ne demek?
  12. PolyPattern ne demek?

Modelist asistanı ne iş yapar?

Modelist yardımcısı, modelistin elle ya da bilgisayar ortamında hazırladığı kalıpların çoklama işlemini yapar. Modelist yardımcısı, stilist ve modelist başta olmak üzere birçok farklı insan ile beraber çalışır ve her yeni ürün için görüş alışverişinde bulunur.

Modelistlik nedir ne iş yapar?

Modelist, tasarımcı tarafından belirlenmiş tekstil ürününün, seri üretimde kullanılmak üzere uygun ölçülerde hazırlanmasını sağlar ve kalıbını oluşturur. Ürünün kalıp ve kullanılacak malzemesini tespit ederek, numune dikiminin yapılmasını sağlar.

Assyst programı nedir?

ASSYST bilgisayarlı modelistlik olarak kullanılan yaygın programlardan biridir. Piyasa içerisinde gerber programından ziyade fiyat açısından uygun olduğu için tekstil firmalarının kullanımı çoğalmıştır. Assyst programı kalıp hazırlama , pastal hazırlama ve serileme gibi bir çok işlemi bir arada yapmaktadır.

Lectra Programı Nedir?

Dünyaca tanınan “Lectraprogramı; kalıp hazırlamada “Moderis”, pastal atmada “Diamino” ve tasarım yapmada “Kaledo” olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Türkiye'de en çok kalıp hazırlama ve pastal programı kullanılmaktadır. ... “Bilgisayar Destekli Kalıp ve Giysi Tasarımı” dersini yıldır anlatmaktayım.

Stylecad ne demek?

Style Cad, bugün için konusunda dünyanın en gelişmiş ve en kolay kullanımlı, genelde modelistlerin ilk tercihi bir program. Kullanım kolaylığına yönelik Programın kendine has patentli özellikleri sayesinde kalıp hazırlama teknolojisi konusunda şu anda son noktaya ulaşmış durumda.

Gerber programı ne kadar?

Eğitimin Süresi (7 veya 8 kişilik grup eğitimi): 8 Gün, 32 saat. Gerber Kursuna Katılmanın Ön Koşulu: Temel kalıp bilgisine sahip olmak.

Bilgisayarlı kalıp sistemi nedir?

Bilgisayarlı kalıp hazırlama sistemleri, farklı alanlarda modüler ve esnek çözümlerle tam destek sunabilmek için oluşturulmuş sistemlerdir. ... CAD; bir tasarımın oluşturulması, düzeltilmesi, iyileştirilmesi, çözümlenmesi ve sunulması aşamalarında bilgisayar olanaklarının kullanılmasıdır.

Gemini programı nedir?

GEMINI X9 KALIP YAZILIMI Yeni bir ürün veya koleksiyon oluşturduğunuzda, Gemini Pattern Editor modelistinizin fikirlerini kolaylıkla sisteme transfer ederek kalıp ve kontrolünü sağlayan bir yazılımdır.

CoreTEX nedir?

CoreTEX Hücre Sistemi, bir modelin parçaları üzerinden üretilecek adetlerinin aynı renk beden ve partiden oluşacak şekilde hücrelere bölünüp her hücre için referans numarası oluşturulması ve üretimdeki tüm aşamaların hücre barkodunun anlık olarak okutulması ile takip edilmesi üzerine kurulmuş bir sistemdir.

Hazır giyim model makineci ne demek?

Hazır Giyim Model Makineci; Modelist tarafından verilen dikim talimatına göre model ve malzeme özelliğine uygun kadın, erkek, çocuk ve iç giyim numune dikimi yapma, iş geliştirmeye yönelik önerilerde bulunma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Kesimhane ne demek?

Kesimevi. Hayvanların et elde etmek amacıyla kesildikleri yer. Slaughterhouse.

PolyPattern ne demek?

PolyPattern, modüler sistemi sayesinde sadece kullanacağınız bölümlerini alabileceğiniz komple bir yazılımdır. İhtiyacınıza göre basic modülden gelişmiş modüllere yada özel amaçlı modüllere hesaplı yükseltme seçenekleri sunar.