Bilgisayar harddisk kapasitesi nedir?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar harddisk kapasitesi nedir?
  2. Laptop SSD alırken nelere dikkat edilmeli?
  3. Laptop SATA kaç olduğunu nasıl anlarız?
  4. Hdd sata 2 sata 3 nasıl anlaşılır?
  5. SATA nereden öğrenilir?
  6. HDD kablosu nasıl takılır?

Bilgisayar harddisk kapasitesi nedir?

1.Yöntem. Bilgisayarıma gelin, sağ fare tuşuna basın ' Yönet' kısmına basın ve depolama karşınıza çıkacaktır. Disk yönetimi kısmubdab ' Disk 0 ' yazan yer sabit diskin toplam boyutunu göreceksiniz. Bu alanda kapasite biraz düşük olacaktır.

Laptop SSD alırken nelere dikkat edilmeli?

SSD alırken öncelikle cihazın veri okuma-yazma hızına dikkat edilmelidir. Bu kriter cihazın üzerinde yazar ve hızın yüksek olması SSD'nin kalitesi ile doğru orantılıdır. Günümüzde SSD'lerin okuma-yazma hızı ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişir. SSD alırken kullanım amacını da dikkate almanız gerekir.

Laptop SATA kaç olduğunu nasıl anlarız?

Sağ tarafta açılan pencerede SATA Host Controller altında yeralan Interface Speed supported kısmından SATA sürümünüzü öğrenebilirsiniz. SATA 2.

Hdd sata 2 sata 3 nasıl anlaşılır?

SATA 3GB/s SATA 2 demektir. SATA 6GB/s portu da varsa bu da SATA 3 demektir. Anakartın SATA 3 desteklemese dahi SSD takıp kullanabilirsin ancak aktarım hızın maksimum 300MB/s olur.

SATA nereden öğrenilir?

Aida64 (Everest ultimate edition) olarak google'da arat. Yükledikten sonra SATA arabirimi dahil sisteminle ilgili herşeyi öğrenebilirsin. Oradan anakartının modelini bul. Hangi SATA portları 3.

HDD kablosu nasıl takılır?

HDD'yi aldıktan sonra SATA kablosunun bir ucunu HDD'ye diğer ucunuda anakarta takıp, PSU'dan gelen güç kablosunu taktınca HDD'yi çalıştırabilirsiniz. HDD'yi kasaya yerleştirmek içinse slotlarına vida veya aparat yardımı ile sabitleyebilirsiniz.