Gazi kardeşi askere gider mi?

İçindekiler:

  1. Gazi kardeşi askere gider mi?
  2. Üniversite öğrencileri askerlikten muaf mı?
  3. Üniversite okurken askerlik yapılır mı?
  4. Üniversite dondurmadan askere gidilir mi?
  5. Askerlik erteleme başvurusu nasıl yapılır?
  6. Askerlik erteleme başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Gazi kardeşi askere gider mi?

Şehit ve gazi yakınları, isteğe bağlı şekilde, nüfusa kayıtlı oldukları, kendileri veya ailelerinin ikamet ettiği il hudutlarındaki birlik, kurum ve karargahlarda askerlik yapabilecek.

Üniversite öğrencileri askerlikten muaf mı?

Lise öğrencileri 22 yaşına, fakülte ve yüksekokul öğrencileri 28 yaşına kadar askerlikten muaf olabilecek. Lise mezunlarının askerlikleri 3 yıl, mesleki ve teknik lise mezunlarınınki 6 yıl, fakülte ve yüksekokul mezunları ile buralardan ilişiği kesilenlerin ise 2 yıl ertelenecek.

Üniversite okurken askerlik yapılır mı?

Ön lisans ve Lisans mezunu askerlik tecil işlemleri Yükümlülerin askerlikleri, fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında öğrenim görenler için 28 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçmemek kaydıyla, mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir.

Üniversite dondurmadan askere gidilir mi?

Öğrencilik Hakkı Dondurulanlar: Askerlik tecili açısından, kayıt dondurma süreleri hiçbir koşulda 2 yıl veya 4 dönemi (sömestr) geçemez. Askerlik tehir işlemleri için öğrencilerimizin başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

Askerlik erteleme başvurusu nasıl yapılır?

Askerlik tecil bozma işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Öncelikle e-Devlet şifreniz ile e-Devlet sistemine giriş yapın. Ardından "ASAL Yoklama Başvurusu" adımından yoklama menüsüne ulaşınız. Sol tarafta yer alan adımları tek tek doldurunuz.

Askerlik erteleme başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Askerlik erteleme başvurusu ekranında her ne kadar “15 iş günü sonrasında bu hizmetten faydalanabilirsiniz.” şeklinde bir uyarı çıksa da genellikle 1-2 iş günü içinde başvurunuz onaylanacak ve sisteme yansıyacaktır.