Belediye başkanının görev ve yetkileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Belediye başkanının görev ve yetkileri nelerdir?
  2. Belediye danışmanı ne iş yapar?
  3. Belediye işlerine başkanlık eden kimdir?
  4. Içişleri bakanlığı Belediye Meclisini feshedebilir mi?
  5. Belediyenin karar organının adı nedir?

Belediye başkanının görev ve yetkileri nelerdir?

Belediye başkanının görev ve yetkileri

  • Belediyeyi Devlet dairelerinde ve törenlerde, davacı veya davalı olarak da yargı yerlerinde temsil etmek veya vekil tayin etmek.
  • Meclise ve encümene başkanlık etmek.
  • Belediyenin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etmek.
  • Belediyenin gelir ve alacaklarını takip ve tahsil etmek.

Belediye danışmanı ne iş yapar?

Odayı bulmaları, kaybolmamaları için karşılamak, getirmek. Misafirin hastaneye kaydını yaptırmak veya adresine götürmek. Kamu kuruluşu misafirhaneden yer ayırmak. Vekilin banka kartı borcu, kirasını yatırmak.

Belediye işlerine başkanlık eden kimdir?

MADDE 37. — Belediye başkanı, belediye idaresinin başı ve belediye tüzel kişiliğinin temsilcisidir. Belediye başkanı, ilgili kanunda gösterilen esas ve usûllere göre seçilir.

Içişleri bakanlığı Belediye Meclisini feshedebilir mi?

5393 sayılı Belediye Kanununun 30. maddesinde, belediye meclisinin, kendisine kanunla verilen görevleri süresi içinde yapmayı ihmal etmesi ve bu durumun belediyeye ait işleri sekteye veya gecikmeye uğratması halinde İçişleri Bakanlığının bildirimi üzerine Danıştay'ın kararı ile feshedileceği, hükmüne yer verilmiştir.

Belediyenin karar organının adı nedir?

Belediye Meclisi: Belediye Kanunu (2005: 17)'na göre “Belediye meclisi, belediyenin karar organıdır ve ilgili kanunda gösterilen esas ve usûllere göre seçilmiş üyelerden oluşur.” olarak tanımlanmıştır. ... Belediye Başkanı: Belediye idaresinin başı ve belediyenin tüzel kişiliğini temsil etmektedir.