Mahkeme kararı belgesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Mahkeme kararı belgesi ne demek?
  2. Gerekçeli karar ne zaman açıklanır?
  3. Bosanma davamda karara cikmis yaziyor ne demek?
  4. Istinafta dosya durumu kapali ne demek?
  5. Yargıtayda dosya kapanması ne demek?

Mahkeme kararı belgesi ne demek?

Mahkeme kararı belgesi - Bulmaca Cevaplarıhttp://mahkeme-karari-belgesi.bulmacada.nethttp://mahkeme-karari-belgesi.bulmacada.net

  1. Önbellek

Gerekçeli karar ne zaman açıklanır?

Hukuk, idare ve vergi mahkemelerinde sadece hüküm sonucunun tefhim edildiği (duruşmada bildirildiği) hâllerde, gerekçeli kararın tefhim tarihinden başlayarak bir ay içinde yazılması gerekir (HMK 294/4).

Bosanma davamda karara cikmis yaziyor ne demek?

Boşanma davası karar çıkmış sorusunun yanıtı bir davada boşanmanın tamamlanarak kararın açıklanması demektir. Boşanma davası karar çıkmamışsa bu durumda dava kesinleşmemiştir ve süreç halen devam edebilir.

Istinafta dosya durumu kapali ne demek?

Dosya durumu açık demek; dosyanızın inceleme aşamasında olduğunu ve henüz karara bağlanmadığı ifade eder. ... Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir. İstinaf yoluna başvurulması halinde dosya durumu istinafta olarak görünür.

Yargıtayda dosya kapanması ne demek?

DOSYA KAPATMA . DOSYA KAPATMA. Taraflar arasındaki alacak davasının yapılan yargılaması sonunda ilamda yazılı nedenlerden dolayı davanın kısmen kabulüne kısmen reddine yönelik olarak verilen hükmün süresi içinde davalı avukatınca temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi gereği konuşulup düşünüldü.