Peygamber efendimiz neden pazartesi ve perşembe günleri oruç tutardı?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimiz neden pazartesi ve perşembe günleri oruç tutardı?
  2. Hangi günlerde oruç tutmak sünnettir?
  3. Recebi şerifin 15 Gecesi ne zaman 2021?
  4. Recep'in ortası ne zaman?

Peygamber efendimiz neden pazartesi ve perşembe günleri oruç tutardı?

"Allah asulü, pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi." Allah Resul'ünün hususiyle bu günlerde oruç tutmasının sebebi ise, bu günlerin insanların amellerinin Cenab-ı Hakk'a arz edildiği günler olmasıdır. ... Çünkü Rasulullah Efendimiz çoğu zaman bu iki günde oruç tutardı.

Hangi günlerde oruç tutmak sünnettir?

Peygamberimiz'in pazartesi ve perşembe günleri oruç tuttuğu ve soruya cevaben de "İnsanların amelleri Allah Teâlâ'ya pazartesi ve perşembe günleri arz olunur; ben amelimin arzı sırasında oruçlu olmayı tercih ediyorum" dediği rivayet edilmektedir.

Recebi şerifin 15 Gecesi ne zaman 2021?

Receb-i Şerif ayının 15. gecesi 26 Şubat 2021 Cuma gününü 27 Şubat 2021 Cumartesiye bağlayan gecesidir. Yani dün geceyi Cumartesi gününe bağlayan gece Recep ayının 15. gecesi olmaktadır. Recep ayının 15. günü 27 Şubat Cumartesi günü oluyor. Dinimizde geceler önce, gündüzler sonra geldiği için böyledir diyebiliriz.

Recep'in ortası ne zaman?

Recep Ayı 13 Şubat Cumartesi günü başlayacak. Receb ayı içerisinde yer alan Regaib Kandili 18 Şubat Perşembe günü, Miraç Kandili ise 10 Mart Çarşamba günü idrak edilecek.