Renkli lensi herkes kullanabilir mi?

İçindekiler:

  1. Renkli lensi herkes kullanabilir mi?
  2. Kontakt lensin ömrü ne kadar?
  3. Lens kutusu yıkanır mı?
  4. Lens kontakları nasıl temizlenir?
  5. Kontakt lens ile uyunur mu?
  6. Serum fizyolojik ile lens temizlenir mi?
  7. Lens suyu nedir?

Renkli lensi herkes kullanabilir mi?

Gözdeki kırılma kusurlarının önlenmesini sağlamak amacıyla kullanılmakta olan kontakt lenslerin yanı sıra renkli lensler de kullanılabilmektedir. Renkli lens kullanan kişiler doktor tarafından belirlenmiş ölçülerde olan lensleri kullanmalıdırlar ve bu ölçüler kişiden kişiye değişebilmektedir.

Kontakt lensin ömrü ne kadar?

Markalara göre değişmekle birlikte 6 ile 30 gün/gece boyunca sürekli (gece gözde kalabilen) kullanılabilen lensler bulunmaktadır. Gece gözde kalabilme özelliğine sahip kontakt lenslerin göz yapınıza uygun olup olmayacağına göz hekiminiz yapacağı ölçümler ve uygulama sonucunda karar verecektir.

Lens kutusu yıkanır mı?

Bir Lensi veya Lens Kabını Temizlemek için Asla Musluk Suyu Kullanmayın. Çünkü bu lenslerinizi kirletebilecek veya onlara hasar verebilecek pislikler içerebilir ve göz enfeksiyonuna veya hasarına yol açabilir. Her zaman taze kontakt lens dezenfeksiyon solüsyonu kullanın.

Lens kontakları nasıl temizlenir?

Toz ve mikro parçacıkların temizlenmesi İlk önce kauçuk hava üfleyici ile tozun büyük kısmını alın. Asla ağzınızdan hava üfleyerek yapmayın. Bu, tükürük partiküllerinin lens üzerine yapışmasına ve çıkarması zor lekelere neden olur. Daha sonra çok yumuşak bir fırça kullanarak lens üzerindeki tozları temizleyin.

Kontakt lens ile uyunur mu?

Modern yumuşak kontakt lensler günlük kullanımda lensin yeterli miktarda oksijeni geçirmesine imkan verirken, uyurken gözleriniz kapalı olduğundan, gözünüze ulaşan oksijen miktarı azalır ve bu durum gözlerinizde sorunlara neden olabilir (uzun süreli kullanım için tasarlanmış özel lensler kullanmadığınız sürece).

Serum fizyolojik ile lens temizlenir mi?

Lens solüsyonu dışında serum fizyolojik veya içme suyu gibi solüsyonlar asla kullanılmamalıdır. ... Bugün teknolojinin gelişmesiyle kontak lensler çok daha konforlu hale geldiğinden kullanıcılar bazen gözünde lens olduğunu unutabilmektedir ancak rahat hissetseler bile gece uyurken lensleri çıkarmaları gerekmektedir.

Lens suyu nedir?

Lens solüsyonu lensimizi takmadığımız müddette lensimizin sürekli taze ve yapısını kaybetmemesini sağlayan ürünlerdir. Gün içinde buğu yaratan, kuruma ve batma yapan lenslerimiz için doğru çözüm doğru lens solüsyonunu kullanmamızdır.