Ordu Merkez nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Ordu Merkez nereye bağlı?
  2. Karadenizin en uzun sahili neresi?
  3. Kastamonu sahil şeridi kaç km?
  4. Samsun sahil şeridi kaç km?
  5. Atakum sahil şeridi kaç km?
  6. Samsun'un denize kıyısı var mı?
  7. Samsun sahili kaç km?
  8. Samsun sahilleri nereler?
  9. Istanbul Samsun sahil yolu kaç km?

Ordu Merkez nereye bağlı?

Ordu Merkez Nerede ve Nereye Bağlı? Ordu Merkez Karadeniz bölgesinde yer almakta olup, Ordu Merkez ilçesi Ordu iline bağlıdır. Ordu Merkez yüzölçümü 5,861 km2 alan olup, alan olarak Türkiye'nin 44. en büyük ilçesidir.Ordu Merkez haritası konumu ise 40° 59' 10.

Karadenizin en uzun sahili neresi?

Karadeniz'de en uzun sahili Cide'de, 11 kilometre. Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey sahillerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Dağ turizmiyle de doğa tutkunlarını kendisine çeken Cide, İlgarini, Kılıkçılı ve Okçular Mağarası ile mağaracıların buluşma noktası.

Kastamonu sahil şeridi kaç km?

Kastamonu Karadeniz'e 170 km'lik bir sahil şeridi bulunan ve bu noktada ülkemizin Karadeniz'e en geniş sahili olan ilidir. Bu sahil şeridi üzerinde Kastamonu'nun, Cide,Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin olmak üzere 6 ilçesi bulunmaktadır.

Samsun sahil şeridi kaç km?

Samsun kent merkezinden Dereköy'e kadar olan 40 kilometrelik sahil şeridi ve doğal plajlar Samsun'un en değerli doğal varlığıydı.

Atakum sahil şeridi kaç km?

Atakum'u, Samsun'da denize girilebilecek en güzel noktalardan biri yapan özelliği 14 kilometre uzunluğunda bir sahil şeridine sahip olması ve bu sahil şeridinin neredeyse her noktasından denize girilebilmesi.

Samsun'un denize kıyısı var mı?

Karadeniz kıyısı boyunca Samsun hariç bütün bölgede dağlar denize paralel uzandığı için kıta sahanlığı yani plaj alanı çok dar olduğu içi kıyı turizmi için pek elverişli değildir bu yerler. ... – Karadeniz'in en büyük şehri olan Samsunda denize girilebilecek yerlerden biriside ÇATALÇAM plajıdır.

Samsun sahili kaç km?

Türkiye'nin 24 kilometre uzunluğu ile en uzun kumsalından birine sahip Samsun'da mavi bayraklı plajların artırılması için çalışmalar sürüyor.

Samsun sahilleri nereler?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından cankurtaran hizmeti verilen bölge ve sahiller şu şekilde: Atakum merkez sahil (Golf sahası- Kurupelit limanı arası 7 km.), Atakum Çakırlar sahili (Omtel otel-Polis Koleji arası 5 km.) Terme (Miliç) sahili (Miliç köprüsünden Ünye istikametine 2 km.), Tekkeköy (Costal) sahili ( ...

Istanbul Samsun sahil yolu kaç km?

KARAYOLU İLE YOLCULUKLARDA MESAFE736 KM
KARAYOLUYLA ORTALAMA HIZ İLE YOLCULUK SÜRESİ7 SAAT 57 DAKİKA
HAVAYOLUYLA (UÇAKLA) YOLCULUK SÜRESİ1 SAAT 19 DAKİKA
UÇUS MESAFESİ618 KM