Gözlerde kaşıntı neden olur?

İçindekiler:

  1. Gözlerde kaşıntı neden olur?
  2. Kaşıntı için hangi ilaçlar kullanılır?
  3. Vajinal kaşıntı için hangi krem kullanılır?
  4. Travazol krem neye iyi gelir?

Gözlerde kaşıntı neden olur?

Çoğu zaman, gözlerdeki kaşıntı alerjik nedenlerden ve hava kirliliğinden kaynaklanır. Polen, toz ve çimen gibi tahriş edici maddeler (alerjenler) göz çevresindeki dokularda histamin adı verilen bileşiklerin salınmasına neden olur. Histamin salınımı da gözde kaşıntı, kızarıklık ve göz kapaklarında şişliğe neden olur.

Kaşıntı için hangi ilaçlar kullanılır?

Kaşıntıyı hafifletmek için, kaşımak yerine kaşınan bölgeye soğuk bir bez veya biraz buz koyun. Doktorunuz ayrıca antihistaminikler ve topikal steroidler de dahil olmak üzere kaşıntı tedavisi için ilaç reçete edebilir. Nadiren steroid hapları ve antibiyotikler de gerekebilir.

Vajinal kaşıntı için hangi krem kullanılır?

Genital bölgede pek çok etmene bağlı olarak meydana gelen enfeksiyon ve mantarın iyileşmesi, beraberinde kaşıntı, yanma, kızarıklık ve hassasiyetin tedavisi için vajina kısmına Travazol Kremin sürülmesi gerekmektedir.

Travazol krem neye iyi gelir?

Travazol krem; egzama, kızarıklık, kaşıntı ve ağrılı iltihap gibi durumlarda kullanılan bir tür medikal kremdir. Yalnızca eczanelerde satılan bu krem, ciltte oluşan mantar ve bakteri rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Travazol krem doktor tarafından uygun görülmedikçe kesinlikle kullanılmamalıdır.