Doğalgaz Sayacı bozuksa ne olur?
İçindekiler:
- Doğalgaz Sayacı bozuksa ne olur?
- Doğalgaz Arızası Nasıl Anlaşılır?
- Doğalgaz Sayaçları neden değişiyor?
- Doğalgaz Güvence Bedeli ne zaman iade edilir?
- Iski abonelik iptal ücreti nereden alınır?
- Elektrik güvence bedelini kim öder?
- Elektrik Abone depozitosu ne kadar?
- Buski su aboneliği ücreti ne kadar?
- Köy evine elektrik aboneliği nasıl alınır?
Doğalgaz Sayacı bozuksa ne olur?
Bu kapsamda alınan karar doğrultusunda, doğalgaz sayaçlarının arızalanması halinde tüketicilere geriye dönük en fazla 1 yıl süreyle borç çıkarılabilecek. Sayacın daha uzun süreyle bozuk olduğunun tespit edilmesi durumunda dahi dağıtım şirketi 1 yıldan fazla borç tahakkuk ettiremeyecek.
Doğalgaz Arızası Nasıl Anlaşılır?
Doğalgaz normalde kokusuz bir gazdır. Ancak kaçak durumunda anlaşılabilmesi için özel bir koku eklenir. Bu koku, çürük sarımsak ya da çürük yumurta kokusuna benzetilebilir. Böyle bir koku alıyorsanız doğalgaz kaçağından şüphelenilebilir.
Doğalgaz Sayaçları neden değişiyor?
Ön ödemeli (elektronik) sayaçlar Ankara'da 90'lı yıllardan itibaren kullanılmaya başlanmış aradan geçen uzun zaman içerisinde, bu sayaçların elektronik kitlerinin sürekli arızalı duruma geçmeye başlaması, pil sorunları yaşanması, kart manyetiklerinin sık sık bozulması ve söz konusu sayaçların ekonomik ve teknik ...
Doğalgaz Güvence Bedeli ne zaman iade edilir?
Buna göre, doğalgaz abonelik sözleşmesi sona eren veya mekanik sayacı ön ödemeli sayaçla değiştirilen abonenin dağıtım şirketinde bulunan güvence bedeli, abonelik sözleşmesinin sona ermesine ilişkin talep tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde aboneye veya onun yetkili temsilcisine iade edilecek.
Iski abonelik iptal ücreti nereden alınır?
Su aboneliği bulunan bir konut yada işyerindeki aboneliğin taşınma vb. sebeplerle kapatılması işlemidir. Bu işlemin ardından abonelik sahibine güncel fiyat üzerinden teminat bedeli iade edilir. Abonelik iptal işlemi İSKİ web sitesinden, ALO 185 Çağrı Merkezinden ve E-Devlet'ten yapılabilmektedir.
Elektrik güvence bedelini kim öder?
Güvence bedeli görevli tedarikçiler ile abonelik yaptırırken ödenir. Teminatsız elektrik anlaşmasına geçtiğinizde güvence bedeliniz cebinizde kalır! Güvence bedelini görevli tedarikçi ile abonelik sonlandırdığınızda geri alırsınız.
Elektrik Abone depozitosu ne kadar?
Güvence bedeline göre belirlenir. Güvence bedeli, mesken aboneleri için, en az 5 kW sözleşme gücü üzerinden hesaplanır; böylece ödenmesi gereken güvence bedeli en az 165 TL olur. Meskenler için ortalama güç ise 6kW (198 TL) tutarındadır.