Filial Terapi ne demek?

İçindekiler:

  1. Filial Terapi ne demek?
  2. Filial ne demek?
  3. Filial oyun terapisi nasıl yapılır?
  4. Oyun psikolojisi nedir?
  5. Terapötik oyun ne demek?
  6. Yönlendirilmiş Oyun Terapisi Nedir?

Filial Terapi ne demek?

Filial terapi, aile terapisi ve oyun terapisi yaklaşımlarının bütünleştiği aile içi sorunların çözümünü sağlayan 3-12 yaş arasındaki çocuklara uygulanan bir oyun terapisi yaklaşımıdır. Hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel güçlükleri olan çocuklar ile kullanılır.

Filial ne demek?

Filial kelimesi latin kökenli olup, evlat anlamındadır ve anne-baba ve çocuk arasındaki ilişkiyle ilgilidir. Hem normal gelişim gösteren, hem de duygusal, davranışsal ve gelişimsel g... »»»

Filial oyun terapisi nasıl yapılır?

Filial Terapi modelinde ise anne ve babalar çocuklarının süreçlerinde etkin bir rol oynayarak onlarla özel oyun zamanları düzenlerler. Bu anlamda terapist ile birlikte çalışırlar. Filial terapinin psiko-eğitimsel süreci boyunca ebeveynler, çocuklarıyla bu özel oyun zamanlarını nasıl yürüteceklerini öğrenirler.

Oyun psikolojisi nedir?

Oyun terapisi, tedirgin çocukların içe atılmış isteklerini, bilinç dışı korku ve yılgılarını öğrenmek ve davranış bozukluklarını gidermek için başvurulan bir tekniktir. Oyun terapisinde çocuk,özgürce oynayabileceği bir odaya konmaktadır.

Terapötik oyun ne demek?

Terapotik oyun; hastalık ve hastaneye yatmanın yol açtığı travmayı azaltmak, çocuğun tedavi veya işlemlere ilişkin duygularını ve yanlış anlamalarını değerlendirmek, stres yaratan olaydan önce, olay sırasında ve sonrasında çocuğun olumlu baş etme yöntemleri için geliştirmesi için kullanılan bir oyun tekniğidir ( ...

Yönlendirilmiş Oyun Terapisi Nedir?

Yönlendirilmiş oyun terapisi yönlendirilmiş, yapılandırılmış ve hedefe yöneliktir. Her seans belirli bir hedefe yönelik oyuncak ve materyallerle çocuk oyuna davet edilir. Sorun olan davranışın yerine, daha uyumlu olan davranışların getirilmesi hedeflenir.