Basamak genişliği en az kaç cm olmalı?

İçindekiler:

  1. Basamak genişliği en az kaç cm olmalı?
  2. Yapı işlerinde kazıdan çıkan toprak kazı kenarından en az kaç metre uzağa atılmalıdır?
  3. Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre işin büyüklüğü kaç Yevmiyeden fazla çalışma gerektiriyorsa bildirim yapmak zorundadır?
  4. Güvenlik ağları ile çalışma yüzeyleri arasındaki mesafe en fazla kaç metre olmalıdır?
  5. Iskeleler kaç kilogram kuvvet şiddetindeki darbeye karşı dayanıklı olmalıdır?

Basamak genişliği en az kaç cm olmalı?

Merdivenler Ana Merdiven ve Yardımcı Merdiven olmak üzere 2 guruba ayrılıyor. Ana merdivenlerin basamak genişlikleri standart olarak 25 ve 28 cm arasında olmalıdır. Rıht yükseklikleri ise yine standart olarak 17 ve 18 cm arasında olmalıdır.

Yapı işlerinde kazıdan çıkan toprak kazı kenarından en az kaç metre uzağa atılmalıdır?

Kazı çalışmaları, yukarıdan aşağıya doğru ve toprağın dayanıklılığı ile orantılı bir şev verilmek suretiyle yapılmalıdır. III. İşçilerin herhangi bir noktadan çıkışa ulaşmaları için 9.

Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre işin büyüklüğü kaç Yevmiyeden fazla çalışma gerektiriyorsa bildirim yapmak zorundadır?

- Yapı işi 30 gününden fazla sürecek ve devamlı olarak 20'den fazla işçi çalışacaksa, - İşin büyüklüğü 500 yevmiyeden fazla çalışma gerektiriyorsa. Bu bildirimde belirtilen bilgilerin yer aldığı levha, açıkça görünecek şekilde yapı alanının uygun bir yerine konulacaktır.

Güvenlik ağları ile çalışma yüzeyleri arasındaki mesafe en fazla kaç metre olmalıdır?

Mümkünse güvenlik ağları çalışma platformunun altından itibaren 2 metre mesafeyi geçmemelidir. TS EN 1263-2 standardında izin verilen azami düşme yüksekliği 6 metredir. ( Bu durum çalışanın ağırlık merkezi dikkate alındığında 7 metrelik bir nominal düşme yüksekliğini teşkil etmektedir.)

Iskeleler kaç kilogram kuvvet şiddetindeki darbeye karşı dayanıklı olmalıdır?

İskele 100 kg. kuvvet şiddetindeki darbeye karşı dayanıklı olmalıdır.