Yatak odası perdesi ne renk olmalı?

İçindekiler:

  1. Yatak odası perdesi ne renk olmalı?
  2. Mutfak perdesi nasıl olmalı?
  3. Fon perde ölçüsü nasıl alınır?
  4. Perde boyu nasıl alınır?
  5. Salonda fon perde olmalı mı?
  6. Blackout perde ne demek?
  7. Karartma perde ne demek?

Yatak odası perdesi ne renk olmalı?

Yatak odası perde seçimi için genel olarak önerilen renk koyu renklerdir. Sebebi ise uykunun rahat olması içindir. Ancak odası büyük olan ve aydınlık, geniş bir ortam yaratmak isteyenler, güneşlik için koyu bir renk tercih edip, tül için ise son derece açık bir renk tercih edebilirler.

Mutfak perdesi nasıl olmalı?

Mutfak perdesi seçerken bunlara dikkat etmelisiniz Mutfaklar çok sık ziyaret edilen çalışma ortamlarıdır ve bu tarz alanlar için kesinlikle doğal ışık yeterli seviyede mekana dolmalıdır. Mutfak perde modelleri arasında ışığı başarılı şekilde geçiren saydam yapıya sahip perdeler en doğru seçimlerdir.

Fon perde ölçüsü nasıl alınır?

FON PERDE ÖLÇÜSÜ İlk olarak camın yüksekliğini ölçmeli, daha sonra o sayının 3 cm eksiğini sipariş vermelisiniz. Ağırlıklı olarak yerde birikmesini istiyorsanız, yere kadar ölçüp 15 cm fazlasını eklemelisiniz. Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız.

Perde boyu nasıl alınır?

Perde ölçüleri genellikle cm cinsinden ölçülür ve yazılır. Örnek perde eni 120 cm boyu 200 cm ise perde ölçüsü 120 x 200 cm şeklinde yazılır. Önce en sonra boy yazılır ve aralarına x konulur. En x Boy olarak yazılır.

Salonda fon perde olmalı mı?

Tabii mahremiyet sorunu olmayan ve güzel bir manzaraya bakan salonlarda illa ki fon perde kullanmak da gerekmez. Bazen sadece şık ve sıra dışı salon tül modelleri ya da dekoratif kısa perde modelleri tercih edebilirsiniz.

Blackout perde ne demek?

Karartma perdeler, diğer adıyla Blackout Perde sistemleri bir ortamın tamamen karartılmasının amaçlandığı durumlarda kullanılması gereken tek perde çeşididir. Karartma perdelerde kullanılan özel kumaşlar %100 ışık geçirmez, 3 katmanlı ve alev almaz özel bir yapıya sahiptir.

Karartma perde ne demek?

Güneş geçirmeyen perde modelleri Blackout adı da verilen karartma perde modelleri opak kumaştan elde edilen, dokuma tekniği ve iplik türü ile özel olarak üretilmiş ve perdeler kapalıyken içeriye sızabilen tüm ışığı bloke ederek içeride istenilen karanlık ortamı yaratabilen perde türüdür.