Göz kapağı şişliği hangi hastalığın belirtisidir?

İçindekiler:

  1. Göz kapağı şişliği hangi hastalığın belirtisidir?
  2. Ezik parmağa ne iyi gelir?
  3. Incinen parmak ne zaman iyileşir?
  4. Ayak parmağının kırık olması nasıl anlaşılır?
  5. Eklem ve kas agrisi neden olur?

Göz kapağı şişliği hangi hastalığın belirtisidir?

Göz kapağı şişmesi en sık alerjiye bağlı gelişir. Hem göz kapağının kendisinden kaynaklı lokal alerjilerde hem de sistemik alerjik reaksiyonda(anaflaksi) göz kapağı şişmesi görülür. Alerji nedenli göz kapağı şişliklerinde genellikle ağrı görülmezken, gözde kaşıntı hemen her zaman eşlik eder.

Ezik parmağa ne iyi gelir?

Kurşun suyu veya (Eau de Goulard) denilen süt gibi beyaz, bulanık su eziğe çok iyi gelir. Eczanelerde satılan bu su, gazlı bez üstüne dökülür ve morarmış yer üstüne konulur. Ağrı, sızı çok kısa zamanda kaybolur. Kurşun suyu yok ise, bir gazbezi üzerine Lasonil ismindeki merhem sürülerek deri üzerine konur.

Incinen parmak ne zaman iyileşir?

Hassas olan parmakların kaynaması diğer parmaklara göre daha zahmetli ve uzun süreçlidir. Parmak kırığınını iyileşmesi ortalama 4 ya da 6 hafta sürer.

Ayak parmağının kırık olması nasıl anlaşılır?

Ayak parmağının kırılması durumunda parmaklarda yoğun bir ağrı hissedilir. Bazı durumlarda renk değişimi ve şişlik görülebilir. Kırığın en belirgin özelliği çok yüksek bir seviyede ağrı yaşanmasıdır. Kırılan bölgede yoğun ağrı olması, kırık olduğunu gösterir.

Eklem ve kas agrisi neden olur?

Genellikle travma, enfeksiyon hastalıkları ve inflamasyon (yangı) kas iskelet sistemi ağrısına neden olur. Yaşın ilerlemesi, genetik sebepler, kilo alımı veya yaralanmalardan sonra gelişen kireçlenmeler sonucu da bu ağrılar sıklıkla ortaya çıkar. Bazen de ağrı sinir dokularındaki hastalıklar sebebiyle ortaya çıkabilir.