Papatya çiçeği nerede bulunur?

İçindekiler:

  1. Papatya çiçeği nerede bulunur?
  2. Papatya çiçeği tohumu nasıl ekilir?
  3. Papatya güneş sever mi?
  4. Papatya Buketi nasıl saklanır?
  5. Papatya çayı için papatyalar nasıl kurutulur?
  6. Canlı papatya buketi nasıl kurutulur?
  7. Çiçek buketi nasıl saklanır?

Papatya çiçeği nerede bulunur?

Bu nedenle Akdeniz Bölgesi'ne ait bir çiçek olarak görülebilir. Yetiştiği iklim ve hava koşulları bakımından. Beyaz ve sarı renkteki çiçeklerden oluşan papatya bitkisini bu yazımızda daha yakından tanımaya çalışacağız. Papatya bitkisinin anavatanı Doğu Avrupa ve Küçük Asya'dır.

Papatya çiçeği tohumu nasıl ekilir?

Ekim rüzgârsız havada yapılmalıdır Tohum ince kum veya benzeyen bir şeyle karıştırılır ve ekilir . Dekara 200 – 300 gram arası tohum atılır . Papatya gün ışığında çimlenen bir bitki olduğu için ekimden bir an önce sonra üstü toprakla kapatılmamalıdır .

Papatya güneş sever mi?

Papatya, ilkbahar mevsiminde ekimi yapılacak bitkiler arasında yer alır. Nemli yahut kuru bölgelerde yetişebilir ama güneşi sever. Tohum yatağını ince hazırlayarak ekimi gerçekleştirebiliriz. Ekim işlemi sırasında üzeri toprakla örtüldükten sonra hafifçe bastırmak yeterli olacaktır.

Papatya Buketi nasıl saklanır?

Papatya ortalama 5 gün içerisinde kurur. Kuruyan papatyalar cam bir kap içerisinde ağzı sıkıca kapatılarak saklanır. Saklama işlemi serin bir yerde gerçekleştirilir.

Papatya çayı için papatyalar nasıl kurutulur?

En son yöntem ise papatyaları asarak kurutma işlemidir. Topladığınız papatyaları yıkayıp direk sap kısımlarından baş aşağı olacak şekilde asın. Astıktan sonra kuruması için güneş alan bir yere koyun. Bu teknikle de papatyaların çok hızlı bir şekilde kuruduğunu göreceksiniz.

Canlı papatya buketi nasıl kurutulur?

Bu yüzden papatya çiçeği nasıl kurutulur sorusunun cevabının hemen hemen herkes tarafından biniyor olması gerekir. Papatyalar hafif sudan geçirilerek bir gazete kağıdının üzerine serilir ve serin bir yerde kurutulmaya bırakılır. Takribi 3 gün içerisinde papatyanız bozulmadan kuru bir şekilde kalacaktır.

Çiçek buketi nasıl saklanır?

Kurutma kâğıtlarına dizdiğiniz çiçeklerin ana renkli yaprakları kâğıdın üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizilerek kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Presleyerek çiçek kurutma yönteminin sonuç verme süresi ise 2-4 hafta arasındadır.