Yüksek tansiyon göze vurur mu?

İçindekiler:

  1. Yüksek tansiyon göze vurur mu?
  2. Damar sertliği belirtileri nelerdir?
  3. Damar sertliği hangi hastalıklara yol açar?
  4. Damar sertliğine hangi ilaçlar iyi gelir?
  5. Damar sertliği için ne yemeli?

Yüksek tansiyon göze vurur mu?

Yüksek kan basıncının gözün retina tabakasında yaptığı hasara hipertansif retinopati denir. Yüksek kan basıncı vücudun diğer damarlarında olduğu gibi gözdeki damarlara da zamanla hasar verebilir. Vücut tansiyonu ne kadar yüksek ve ne kadar uzun süreli ise göze vereceği zarar o derece ağır olur.

Damar sertliği belirtileri nelerdir?

DAMAR SERTLİĞİNİN BELİRTİLERİ Baş dönmesi, baş ağrısı, titreme, beyinde geçici görme kaybı, yürürken sendeleme, düşünme ve öğrenme gücünde zayıflama, sinirlilik veya damarın sertleştiği bölgelerde ağrılar diğer belirtiler olarak ortaya çıkabilir. KALP DAMAR TIKANIKLARI: Kardiyolog Prof.

Damar sertliği hangi hastalıklara yol açar?

Damar sertliği, kalp krizi, felç ve hatta ölüm gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Damar sertliğine hangi ilaçlar iyi gelir?

En sık kullanılan ilaç tedavisi, halk arasında aspirin olarak bilinen kan sulandırıcı ilaç ile Pletal (silastazol) adındaki damar genişletici ve kan sulandırıcı etkisi olan ilaçtır. PDHde ilaçlar mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Damar sertliği için ne yemeli?

Bu rahatsızlığa sahip kişiler düzenli beslenmenin yanında alkol ve sigara kullanmaması, tuzu kesmesi ve tere yağ, yumurta gibi gıdaları fazla tüketmemesi gerekir. Damar sertliğine sahip kişiler bol sebze tüketmesi gerekir.