Derin dondurucuda patlıcan nasıl konur?

İçindekiler:

  1. Derin dondurucuda patlıcan nasıl konur?
  2. Incir dondurucuya konur mu?
  3. Incir evde nasıl saklanır?
  4. Yaş incir nasıl yenir?
  5. Böceklenen un nasıl temizlenir?

Derin dondurucuda patlıcan nasıl konur?

İçerisine küp (veya istenilen diğer şekilde) doğranmış patlıcanlar atılır. Hafif kavrulur. Dikkat edin patlıcanlar çok pişmeyecek. Soğuduktan sonra poşetlenip buzluğa atılır.

Incir dondurucuya konur mu?

Taze incir donma Fırın tepsisini dondurucuya yerleştirin ve incirlerin iyice donmasına izin verin. ... Dondurulmuş inciri balmumu kağıdından dikkatle çıkarın ve dondurucuya uygun plastik saklama poşetlerine koyun. Dondurucunuzda üç aya kadar saklayın.

Incir evde nasıl saklanır?

Kuru incir güneş görmeyen alanda saklanır Kuru inciri hava almayan bir kap içinde tutmalısınız. Ağzı kapalı ve hava almayan cam kavanozlar, bu yöntem için oldukça uygundur. Kuru incirin oda sıcaklığının altında bir ortamda saklanmasını öneriyoruz. Bir yıla yakın sorun yaşamadan saklayabilirsiniz.

Yaş incir nasıl yenir?

İncir, lezzetli bir tada sahiptir ve taze olarak kendi başına tüketilebilir. İncirin kabuğu yenilebilirdir. Dolayısıyla, yemeden önce kabuklarını soymak zorunda değilsiniz. Sadece sapını koparın ve kabuğu da dahil tüm meyveyi yiyin.

Böceklenen un nasıl temizlenir?

Un ve bakliyatın saklandığı dolabın içine ya da un kavanozunun içerisine 2-3 adet defne yaprağı konulması böceklenmelere engel olacaktır. Unun dışında nohut, fasulye ve mercimek gibi gıdaların böceklenip kurtlanmaması için ise her birinin saklandığı kapların içine 1 tutam tuz serpiştirilmesi tavsiye edilmektedir.